ОБЩИНСКА ВАКАНЦИОННА ПРОГРАМА „ НАШЕ ЛЯТО“ ПРЕЗ М.ЮЛИ

Тази година програма „Наше лято“ е доста динамична и наситена със забавни занимания за малките деца от гр.Тервел и гостенчета на баба и дядо.
Програмата стартира с годишната изложба на школата по изобразително изкуство Първа възрастова група в детските градини.
За всеки вкус и интерес имаше занимания и игри. В Клуб „Керамика“ децата изработваха различни фигури от глина, като сътвориха своя машина на вр емето.
В дните за рисуване с акрилни бои в техника- смесване на цветове, децата научиха как да рисуват реалистично небе, море и плаж, като успяха да нарисуват морски фар. Малките приложници направиха собствени бижута – гривни, колиета за себе си, за приятели и майки.
В други занимания видяха природата по нов и по-интензивен начин – с микроскоп, изработваха красиви и цветни лава лампи.
На спортната площадка в центъра, на игрището в ПГТО, както и на тенис масите в градския парк, обичащите да спортуват, се забавляваха със зумба , спортни игри и тенис на маса.
Играта на Шах привлича своите малки и по-големи почитатели, които си устройват и състезателни игри помежду си.
Латиноамерикански танци, народни танци , бяха едни от приятните занимания на децата.
Разбира се, къде и без музика – в Музикално лято, се разучаваха и се изпяха любими детски и поп изпълнения.
Особени емоции децата изживяха, когато за един ден имаха възможност да бъдат пожарникари, както и да се запознаят с обитателите на гората и как да опазваме горските птици, за да стават все повече.
Разходката сред природата, продължи с кратка екскурзия до местността „Сухата река“, където децата научиха как да правят снимки и как във фотообектива да улавят най-интересните моменти от живота сред природата. Тези знания те обогатиха в детското Ателие кино –танц, където се научиха да правят сами едноминутен филм.
Цял ден, забавленията продължиха с Лятно театро на 22 юли, донесло много радост и емоция на децата от града.
В програмата на „Наше лято“ представител от РЗИ – Добрич, изнесе много забавна презентация на тема Здравословно хранене. Децата сами си приготвиха здравословни хапки и сандвичи с предоставените им продукти.
В мероприятията, организирани от Градския музей, децата се запознаха с древните траки, населявали нашите земи- техния бит, култура, религия, обреди и съкровищата, които са ни завещали: Пангюрското, Рогозенското, Вълчитрънското и др.

Участниците в КАФК “Йовкови наследници“, участници в програма „Наше лято“, вървяха „По пътя на хляба и водата в Добруджа“.
На 18 юли, рождената дата на Апостола на свободата, учениците от КАФК „Йовкови наследници“ представиха в музея своя презентация и поднесоха цветя и венци на паметника на Левски в града.
През месец август продължаваме със заниманията – ще рисуваме, танцуваме, пеем, ще бъдем отново в музея ,ще бъдем с нови игри сред природата.
Очакваме Ви!Публикувано на 04 Aug 2022