ВЕЛИКДЕН Е БЛИЗО. ВСЕКИ ИМА НУЖДА ОТ СВЕТЛИНАТА И ПОСЛАНИЯТА НА ПРАЗНИКА НА ВЪЗКРЕСЕНИЕТО!

Великденската украса на Тервел очаква малки и големи любители на хубавите снимки, направени на украсени с любов местенца в родното градче!
Продължаваме нашата традиция да превръщаме двата градски фонтана в сцена за снимки, променяща облика си в навечерието на всеки празник. Подготвили сме за Вас, граждани и гости на Тервел, кътчета за снимки – дневни и нощни - в центъра и в парка. Очакват ви голяма светеща арка и светещи яйца в площадното пространство около големия фонтан, великденска сцена на големия фонтан, композиция за снимки на малкия фонтан, голям венец на площада пред Общината, малки венци и украсени пейки в градинката до фонтаните и в градския парк.
Отново сръчните ръце , будните умове и желанието да бъде правено добро за другите на „творческия екип по украсите“ , оформил се около кметския екип, е главен „виновник“ за пролетната великденска прелест в града. Кой сътвори всичко това?
Добринка Цонева - приложник и образователен медиатор в ДГ „Здравец“ в гр.Тервел , учителките и персонала на същата детска градина, с идеите и участието на Диана Йорданова, директор на детското заведение : изработка на елементи за украса на голям фонтан;
Явор Радев: изработка на дървена арка, окабеляване и детайлни елементи на светещите яйца и големия венец;
Аранжировка на венците и двете пейки: Мариана Петкова , Ангелина Станкова и шофьорите на автобуси Веселин Господинов, Димитър Вълчев и Диян Йорданов.
Металните конструкции са изработка на Хиньо Иванов.
Пирамидките на малкия фонтан са декорирани от Красимир Славов.
В работата се включиха още работниците по поддръжка от детските градини в Тервел: Недко, Рафкъ, Красимир, майсторите Ибрям, Емил и Мейзан, работниците от чистотата, Иван Костадинов и Венко Стратиев от претоварна станция, както и Пенчо Пенчев от общината.
Цялостната концепция на украсата, както на всички подобни декоративни елементи в града и организацията по работата й са дело на двамата зам.кмета – Дияна Илиева и Велчо Велчев и на Севдалина Колева – Директор на дирекция в общината.
Изказваме възхищението си пред всички, които приеха идеята като своя кауза и за пореден път надхвърлиха тясната рамка на понятието „работа“ . Тервел има хора като тях, нищо не е загубено.


Публикувано на 17 Apr 2021