ДЕТСКИЯТ КЪТ В ТЕРВЕЛ ПРЕДИ 56 ГОДИНИ

Снимките са от лятото на 1964 година и на тях е запечатан част от детския кът в Тервел. Рисувани трайни пана : Лъв, Сърничка с малкото й, Щъркели ; Къщичка-гъбка, люлка… Вероятно е имало и други. Правени са от хора от Тервел.
Момиченцето на снимките е Стефка Илиева, сега д-р Стефка Тишкова , жител на Велико Търново. Тези запазени снимки, които показват обективно част от детския кът на Тервел преди 56 години, дават начало на нова инициатива: Изложба под надслов „Детство в Тервел – преди повече от половин век“. Молим всички, които носят Тервел в сърцето си, където и да се намират сега, да прегледат албумите с детските си снимки - своите и на родителите си и да ни изпратят файлове, на които са изображенията на тези снимки. Времето е динамично и „пандемично“, но с удоволствие ще направим виртуална, вероятно при по-благоприятни условия и присъствена изложба , в която ще покажем любими места на децата в Тервел преди около 60 години.Ще бъде интересно.
Молим и тези, които си спомнят хората, изработили стария детски кът , да ни разкажат за тях.Вероятно наследниците на тези мъже ще прочетат нашата молба и ще изпратят информация и снимки на някогашните майстори на детския кът.
Очакваме Вашите снимки и информация на e-mail:tervel2000@yahoo.com
Моля , придружавайте снимките с информация за името на детето, което е на снимката, предполагаемата година и мястото в детския кът (този в парка или друг - ако е имало детски кътове и площадки и на други места) , което е декор за снимката. Целта е да съберем информация за места за игра на деца в Тервел (или от села в общината) „от старите ленти“. Вероятно ще научим още интересни неща за Тервел и ще ги съхраним за идните поколения. Ще им отделим местенце в общинския музей. Очакваме снимките Ви и Ви благодарим предварително!
Община Тервел


Публикувано на 27 Jul 2020