Община Тервел стартира благотворителна кауза – изграждане паметник на Васил Левски
Първи в дарителската кампания се включиха жителите на село Нова Камена. В чест на 147 годишнината от гибелта на Апостола Васил Левски , кметицата на селото – Маринела Димитрова , подготви програма, която започна с минута мълчание в негова памет . Включиха всички деца от селото ,които изпълниха рецитал, съпроводен от песни за Левски и бяха бурно аплодирани от многобройната публика. Гости на тържеството бяха и Църковен Хор – град Тервел с диригент Живко Колев, които също изпълниха песни в памет на великия българин. Представител на Община Тервел беше заместник кмета Велчо Велчев , който откри и стартира кампанията с дарения от :
- инж. Симеон Симеонов – Кмет на Община Тервел;
- Дияна Илиева – зам. кмет на Община Тервел;
- Велчо Велчев – зам. кмет на Община Тервел;
-проф. д-р. Валентин Игнатов изп. директор на УМБАЛ „Св. Марина“ гр. Варна и неговата съпруга Ели Игнатова;
-проф. д-р. Красимир Иванов – ректор на Медицински Университет гр. Варна и неговата съпруга Поля Иванова.
Общата сума събрана в първия ден от кампанията е 2150 лева, като в нея са включени и даренията направени от новокаменци. Община Тервел призовава всички жители на общината, които имат възможност, да се включат в събирането на средства за изграждане на паметника, като направят дарение в посочените банкови сметки. Целта е средствата, необходими за паметника да бъдат събрани до рождената дата на Апостола – 18 юли.Благотворителната кауза продължава на 2 март , когато в залата на читалището в гр. Тервел, ще се състои концерт с участието на Вокална студия Тервел, танцова формация „Каприз“ и Църковен хор.

БАНКОВА СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

Титуляр Община Тервел - IBAN: BG42UNCR96608497526814, BIC: UNCRBGSF, Код за вид плащане – 445100 – Дарение, помощи и др. безвъзмездно получени суми от страната в УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД – основание - ИЗГРАЖДАНЕ НА ПАМЕТНИК „Васил Левски“ гр.Тервел.

Публикувано на 20 Feb 2020