Notice: Undefined index: go in /home/tervel/www/root/news.php on line 17
 НАГРАДИ ЗА ДЕЦАТА ОТ ШКОЛАТА ПО ИЗОБРАЗИТЕЛНО И ПРИЛОЖНО ИЗКУСТВО

Пет деца от Школата по изобразително и приложно изкуство към ЦПЛР „Малкият принц” получиха награди от Националния конкурс „Аз и детското полицейско управление” и в благотворителната кампания на ГД „ Национална полиция”- „Деца помагат на деца”.
В надпреварата се включиха 87 ученици от цялата страна.
13-те най- добри получиха своите награди на специална церемония в Националния дворец на децата, София, на 10 декември 2019г.
Във Втора категория с трето място беше отличена рисунката на Дилек Юксел Ибрахимова.
Конкурсът се провежда на три етапа: общински, областен и национален.
На областно ниво децата от ШИПИ се представиха с 12 рисунки, 5 от тях бяха класирани за националния етап.
Всички творби, които бяха изпратени в МВР бяха изложени и продадени на търг на годишната церемония „Полицай на годината”, а събраните средства ще бъдат внесени по сметката на Националната благотворителна кампания в подкрепа на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.
Още 4 творци от ШИПИ получиха поощрителни грамоти и подаръци за достойно представяне в конкурса: Ерен Мегдат в Първа възрастова група и във Втора възрастова група: Габриела Илиянова, Дияна Пейчева и Дамла Вежди.
Отличие от Международния конкурс „С очите си видях бедата” спечели рисунката на Елеонора Валентинова. Тя се класира на Второ място. От представените 460 рисунки до заключителния етап са класирани 30. Творбите се оценяват от жури, в чийто състав участват представители на Националната художествена академия, НДД към МОН, Националното училище за изящни изкуства „Ил. Петров” София и ГД ПБЗН- МВР. Конкурсът е традиционна превантивна инициатива на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” в МВР и се осъществява в партньорство с МОН и НДД и е под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия /EUR- OPA/ към Съвета на Европа. Награждаването се състоя в НДД на 5 декември 2019г.
На 13 декември в Националния дворец на децата в София се състоя церемония по награждаване на отличените участници в Националния конкурс „От Коледа до Васильовден”, организиран от МОН и НДД.
Сред наградените, в Раздел „Декоративни пана и тъкани” с Трето място е отличено паното на Таня Димитрова Петрова- 14г.
Получихме поощрителните награди на Дамла Вежди и Дилек Юксел, както и отличието за картината от вълна на Марина Николаева Иванова- 17 г. от Националния конкурс „Куба- далечна и близка”.

Елеонора Валентинова


Ерен Мегдат с наградите си


Марина Иванова


Паното на Марина Иванова


Паното на Таня Петрова


Рисунката на Дилек


Щастливи след заслуженото признание

Публикувано на 07 Jan 2020