Notice: Undefined index: go in /home/tervel/www/root/news.php on line 17
 ЛЕТНИ ЗАБАВЛЕНИЯ С ПРОГРАМА „НАШЕ ЛЯТО“Седемнадесетото издание на Общинската ваканционна програма ”Наше лято” ще бъде открито на 01 юли от 10.00 часа на Откритата сцена на площада. Организаторите на програмата – Община Тервел и Центърът за подкрепа за личностно развитие „Малкият принц“, както и всички съмишленици – МКБППМН, НЧ “Димитър Дончев-Доктора“, СУ ”Йордан Йовков”, ПГТО „Дочо Михайлов”, детски градини в гр. Тервел, РПУ и РС „ПБЗН” – предлагат много традиционни и нови форми за забавления за тазгодишното издание на програмата.
В обновения Градски музей ще се водят много и интересни занимания като: Декориране на обредни хлябове, Рисунки с въглен, ще научат за природните богатства на Добруджа и какви са част от възрожденските традиции, ще открият загадката на личното си име. На крепостта Палматис в с. Оногур ще се запознаят с доброволци-археолози от различни националности. Ще видят възстановки на позабравени български обичаи, в които участници са самодейците от читалищата в общината.
През месец юли децата ще имат възможност да участват в „Талантиада” шоуто на Илиана Балийска. Ще тръгнат по стъпките на творците на Добруджа- с. Красен- мястото, където е бил учител Йордан Йовков и родното село на Дора Габе – с. Дъбовик.
Градският парк ще се огласи от домашните любимци на децата, а площадът ще се оцвети от хвърчилата изработени от самите тях.Продължават атрактивните занятия „Кулинарна ваканция”, „Куклена забава”, „Клуб за народни танци“, Тенис на маса, Лятна школа по керамика, Клуб по шахмат и Забавна лаборатория. На финала ще бъдат организирани състезания между участниците.
С голям интерес се провеждат и утвърдените вече Рисунка на асфалт, Състезания с колелета, ролери и тротинетки, Ден на талантите с караоке купон, съвместно мероприятие с РПУ, Дни на отворени врати – заедно с МКБППМН. Библиотекарите от Читалищната библиотека ще подготвят интересни български детски филми.
За най-активните участници ще се организират забавления в басейна на ДГ „Здравец“. Любимите си приказни и филмови герои ще оживеят на традиционния Весел детски карнавал. Лятната програма ще завърши с приключение на пиратски кораб в гр. Варна.

Публикувано на 19 Jun 2019