Notice: Undefined index: go in /home/tervel/www/root/news.php on line 17
 
ЗА ВАС, ДЕЦА И РОДИТЕЛИ!

Общинска ваканционна програма
„Наше лято“- 2019


Мили деца, и тази година през месеците юли и август Ви каним да се забавлявате заедно с нас. Седемнадесетото издание на Общинската ваканционна програма ”Наше лято” ще бъде открито на 01 юли от 10.00 часа на Откритата сцена.
Организаторите на програмата – Община Тервел и Центърът за подкрепа за личностно развитие, както и всички съмишленици – НЧ “Димитър Дончев-Доктора“, СУ ”Йордан Йовков”, ПГТО „Дочо Михайлов”, детски градини в гр. Тервел, РПУ и РС „ПБЗН” – предлагат много форми за забавления за тазгодишното издание на програмата.
В обновения Градски музей ще се водят много и интересни занимания,като: Декориране на обредни хлябове, Рисунки с въглен, ще се запознаете с природните богатства на Добруджа и с възрожденските традиции,ще откриете загадката на личното си име. На крепостта Палматис в с. Оногур ще се запознаете с доброволци-археолози от различни националности и др.
През месец юли децата ще имат възможност да участват в „Талантиада” шоуто на Илиана Балийска.
Ще посетим с. Красен- мястото, където е бил учител Йордан Йовков и родното село на Дора Габе – с. Дъбовик.
Градският парк ще се огласи от домашните любимци на децата,а площадът ще се оцвети от хвърчилата изработени от самите тях.
Продължават атрактивните занятия „Кулинарна ваканция”, „Куклена забава”, „Клуб за народни танци“,Тенис на маса, Лятна школа по керамика, Клуба по шахмат и Забавна лаборатория. На финала ще бъдат организирани състезания между участниците.
С голям интерес се провеждат и утвърдените вече Рисунка на асфалт, Състезания с колелета, ролери и тротинетки, Ден на талантите с караоке купон, съвместно мероприятие с РПУ, Отворени врати – заедно с МКБППМН. Приятелите ни от Читалищната библиотека ще подготвят за нас интересни български детски филми.
За най-активните участници ще се организират забавления в басейна на ДГ „Здравец“.
Ще представите любимите си приказни и филмови герои на традиционния Весел детски карнавал.
Лятната програма ще завърши с приключение на пиратски кораб в гр. Варна.

Организаторите си запазват правото да променят датите и часовете на мероприятията.


Публикувано на 19 Jun 2019