ЛЮБИМИЯТ СЕЗОН – ПРОЛЕТ ПО НОТИ

Пролетта е сезонът, който носи щастие и радост, пробуждане и любов. Пролетта олицетворява младостта в човешкия живот. Изпълнена с енергия, пролетта ни носи нови надежди и сили за нови мечти.През пролетната вечер на 25 април, под звуците на различни музикални изпълнения, момичетата и момчетата от Вокална студия при ЦПЛР „Малкият принц“ град Тервел и Клубът за занимания по интереси „Музика“ при Средно училище „Йордан Йорвков“, представиха пред публика своя годишен концерт “Пролет по ноти“. Ентусиазирани и вдъхновени от своя ръководител г-н Живко Колев, участниците получаваха заслужени аплодисменти, след аплодисменти.
Концертът започна като насочи вниманието на зрителите към българската природа с „Хубава си моя, горо“. Изпълнението на вокалистите допълниха момичетата от Танцова формация „Каприз“ с ръководител Живка Ненова. През пролетта дните се издължават, а с това се удължават и детските игри до късно вечерта. На сцената зазвучаха и „Детски лудории“. А когато настъпи пролетта знаем, че всичко се раззеленява и птиците чуруликат своите любовни песни. Така и пред публиката се представиха „Колко ми липсваш“, „Полунощ е“ и „Невидим“ от Преслава, Станислава и Валери, Наталия и Пролетина. В репертоара на певците зазвучаха и съвременни песни като украrнската „Плакала“ на Павлина, Жаклин, Станислава и Валери , „All of me” на Жаклин, „Ex`S and Oh`S“ на Станислава. Типично като за певци, които не могат без музика и ден дори, Криси и Стоянка изпяха песента „Без радио не мога“.


Музикалната секция към Вокалната студия впечатли публиката с акомпанимента си с електрически инструменти към песните „Двама“ и „След 10 години“. Те бяха и поздрав за кмета на Община Тервел и неговия екип за финансовата подкрепа за закупуването на електрическите китари и ударните инструменти. Момичетата и момчетата показаха много добри умения и си заслужиха силните аплодисменти на публиката. Настроението в залата бе повдигнато и от новосформираната хип-хоп група NNS Crew с ръководител Виктор Веселинов, която направи дебютното си изпълнение на сцена.
Под прожекторите място намериха и най-новите хитове от българската поп-сцена - „2 в 1“, „Последни думи“, „Когато най-силно ще боли“ на Глория, Стоянка, Павлина и Пролетина. Студените и мрачни зимни вечери се превръщат в красиви пролетни пейзажи, в които можем да послушаме песните на щурците. С артистичното си изпълнение Аниса пресъздаде и изпя „Песента на щурците“. А изпълненията на „Свързани“ и „Бягство“ на Стоянка и Плами, Марина и Преси докоснаха гостите, които бяха дошли да видят и чуят малките-големи таланти. „Ти губиш“ и „Да те имам“ на Райя, Стоянка и Павлина повеждаха вече към финалът на прекрасната вечер, която бе подарена на Тервел.
Дъждът през пролетта прилича на перли, падащи от рая, за да измият и заличат всичко лошо, да дадат надежда и светлина по света. Така и завърши концертът „Нека бъде светлина“ в изпълнение на всички участници. Под ритъмът на аплодисменти и като истински родолюбци, момичетата и момчетата от Вокална студия Тервел поставиха финала и с „Родината“.
За доброто настроение през цялата вечер се погрижи водещият Красимир Демиров, актьор – познат не само на тервелската публика. И така, всички зрители през пролетната вечер за близо два часа, успяха да се потопят в светът на музиката, на нотите, на звуците…Вокалната студия благодари на Община Тервел за моралната и финансова подкрепа, на НЧ „Димитър Дончев- Доктора“, на всички родители и гости. А децата продължават своята подготовка за следващата изява на сцена, за следващото стъпало нагоре, за следващия покорен връх!

Публикувано на 02 May 2019