ОБЩИНА ТЕРВЕЛ СЕ ВКЛЮЧВА В КАМПАНИЯТА ЗА СЪБИРАНЕ НА ПЛАСТМАСОВИ КАПАЧКИ С БЛАГОТВОРИТЕЛНА ЦЕЛВ предпразничния Първи март Община Тервел закупи метално сърце за събиране на пластмасови капачки.Сърцето ще бъде поставено чрез анкериране в зелената площ със здравец, в дясно пред централния вход на Община Тервел.
Всеки гражданин или фирма може да изсипва в сърцето събраните капачки.Сърцето се заключва с катинар, който ще се съхранява в общината.След напълването на сърцето, капачките ще бъдат отнесени за рециклиране от координаторите на благотворителната инициатива от гр.Добрич
Благотворителна кампания за събиране на капачки, в която участва Община Тервел е насочена към подпомагане на МБАЛ Добрич с апаратура, от която болницата има нужда.
„Със събирането на капачки не само съдействаме да се закупи нужна апаратура, но също така даваме пример на децата, че с нещо толкова малко и на пръв поглед незначително могат да се постигат големи неща. Всички заедно, малки и големи, се учим също да опазваме околната среда. Вярваме, че с обединението ни в нещо такова, можем да се научим да се обединяваме за всичко друго“ – казват организаторите на кампанията.
„Първата ни постигната цел беше закупуване на Пациентен монитор за Родилното отделение на МБАЛ – Добрич . Мониторът беше дарен на 14.09.2018г. Поставихме си следващата, която е по висока и вярваме, че всички обединени можем да я постигнем. Целта ни е закупуване на ново и по- модерно родилно легло, от което има нужда в нашата болница.
След като се осъществи и това ,ще преминем нещо друго, от което медиците и пациентите имат нужда.“ – завършват ентусиастите от Добрич, към които се присъединяваме и ние, в Община Тервел.Публикувано на 05 Mar 2019