ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ: ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ДЕЦАТА ОТ ТЕРВЕЛ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА "УТРИННА ЗВЕЗДА" В БАНСКОБАЛЕТ „КАПРИЗ“


Танцова формация "Каприз" завърши участието си на Международния фестивал на изкуствата "Утринна звезда" в Банско по категоричен начин. Пет състезателни дни, четири държави, 1500 участници се изявиха в различни стилове и категории. Състезателите от формацията представиха композициите си по най-добрия начин, показаха танцови качества, дисциплина, концентрация и артистичност.Формацията във възрастова категория помпон 9-13 години бе отличена с първо място с „Кобри“ и бе поканена да вземе участие в Гала концерта, в който само най-добрите имаха честта да се изявят.Първи места завоюваха и солата в категория помпон на Екатерина Николаева и Ивета Красимирова, които грабнаха вниманието на зрителите в залата със сложност и изпълнение.
Вторите места са за:
Ивона Няголова в категория помпон соло и Инна Иванова в категория батон соло.
Дуетите - Ивета Красимирова и Ивона Няголова; Ивета Красимирова и Нурай Хабиб, като Нурай направи прекрасен дебют на състезание от подобен вид.
Формация 9-13 години в стил танцово шоу с изпълнение на "Пепеляшка"
Инна Росенова и Анна-Мария Колева категория дует батон 13-18 години накараха публиката да затаи дъх до края на изпълнението им.
Второ място и за Руско-цигански танц в характерни танци за големите момичета от формацията, които вдигнаха настроението и ритъма в залата.ТФ "Каприз" благодари на Община Тервел за финансовата и моралната подкрепа!
Новата състезателна година за танцьорите започва по убедителен начин, с още повече хъс за състезания и успехи!ШКОЛАТА ПО ПРИЛОЖНО И ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВОВ Международния фестивал на изкуствата, който се проведе в гр. Банско, участие взеха и деца от Школата по изобразително и приложно изкуство /ШИПИ/ към ЦПЛР „Малкият принц” с р-л: ст. учител Виолета Янкова.
Те твориха на тема: „Мелодията на моят живот” и „Зимна приказка”.
В Първа възрастова група с Второ място и медал беше отличена Райя Пламенова Пенева- 11г.(акварел)
Във Втора възрастова група с Второ място и медал бе отличена Виктория Пламенова Пенева- 14г.(акварел и темпера).
В трета възрастова група третото място беше за Грациела Юлиянова Димитрова, а второто място бе за Марина Николаева Иванова- 16г.(рисуване с пръсти, маслени бои)

Публикувано на 11 Dec 2018