ОТВОРИХА ВРАТИ НОВИ КЛУБОВЕ В СЕЛАТА ЖЕГЛАРЦИ И КОЛАРЦИ


Най - малките жители на с.Жегларци

На 26 и 27 ноември бяха открити нови клубове в селата Жегларци и Коларци. И двете сгради , в които се помещават сега новите клубове до момента имаха друго предназначение.През последните години бяха необитаеми и с множество увреди.В същото време хората в двете села търсеха и намираха алтернативни и не толкова удобни варианти да имат свои клубове.В двете села има читалища, които се отопляват трудно през зимния сезон и не разполагат с достъпни и достатъчни по площ помещения за клубни дейности.Така, в резултат на искания от хората в двете села, Община Тервел отдели в бюджета си средства за възстановяване на двете сгради и преустройството им в клубове.


Откриване на клуба в с.Коларци

Ремонтът в с.Коларци бе извършен на два етапа – през 2017 г. бе ремонтирана основно цялата покривна конструкция, а през 2018 г.бе направен вътрешен ремонт.Клубът разполага с две зали за събития – голяма и малка, кухня, сервизно и складово помещение и дворно място.Общо в начинанието са вложени 24 000 лв.


Поздрав от женската певческа група от с. Жегларци

Клубът в с.Жегларци е основно ремонтирана общинска постройка.Разполага с две помещения за събития, бар плот, складово помещение , санитарен възел и външна тераса.Стойността на ремонта и обзавеждането е 27 000 лв.


Първо събитие в новия клуб в с. Жегларци

Двата клуба бяха открити от Дияна Илиева –Зам.Кмет.Гости на събитията бяха двамата зам.областни управители на Област Добрич, народният представител Даниела Димитрова, председателят на Общински съвет Тервел инж.Симеон Симеонов, зам.кмета на Община Тервел Пламен Желязков, кметовете на двете села, общински съветници и служители.

Гости и домакини на откриването на клуба в с.Коларци

Подаръците , които домакините от двата клуба получиха са полезни и практични – машини за чай и кафе и сервиз за кафе от кметския екип, телевизори от ПП ГЕРБ, диспенсъри за вода от ПП БСП, шкафове от ПП ДПС, саксийни цветя от съмишленици и приятели.
Поздрав към гостите поднесоха децата от детските градини в двете села и женските певчески групи.

Публикувано на 28 Nov 2018