ДОБРУДЖА – МАЛКА ЗЕМЯ С ГОЛЯМА СЪДБА      Добруджа и нейната историческа съдба бе мотото на патронния празник на ПГТО „Дочо Михайлов“ гр. Тервел. Традиционно за празника директорът на училището инж. Иван Желязков отправи поздрав към всички бивши и настоящи ученици, учители, служители и награди отличилите се ученици от конкурсите за есе, волейбол и футбол, посветени на празника. Г-н Желязков подчерта ролята на гимназията за професионалното изграждане и израстване на своите възпитаници, стана ясно, че новата учебна година е стартирала с обновен физкултурен салон и нова техника за часовете по професионална подготовка, финансирани от Министерството на образованието и науката.
      С драматизация, рецитал и песни, изпълнени от учениците, бе отдадена почит на патрона на училището Дочо Михайлов и неговата роля за освобождаването на Южна Добруджа и връщането и в пределите на България.
      Поздрав по случай празника бе отправен от ДФТА „Калинка Вълчева“ с гл. худ. р-л Нели Денева, Танцова формация „Каприз“ с р-л Живка Ненова и Вокална студия Тервел с р-л Живко Колев, със солист ученичката от ПГТО Пролетина Борисова.


Публикувано на 05 Nov 2018