СЕПТЕМВРИЙСКИЯТ ФЕСТИВАЛ „ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ“    За четвърта поредна година гр. Тервел бе домакин на Фестивала „Златна възраст” , който обедини възрастните хора ползващи дългосрочна социална услуга в Домовете за стари хора.
    Темата на таз годишният Фестивал беше вдъхновена от поредицата събития организирани в гр.Тервел, по случай 1300 год. от победата на Кан Тервел над арабите край Константинопол.
    Организаторите от екипа на ДСХ”Радост” с.Полк.Савово , с помощта презентация, подготвена от Силвия Александрова и Георги Пейчев, показаха възхищението си към патриотичния дух на българите, привързаността им към родната земя, език и традиции.    Право на участие имаха групи при Домове за стари хора, занимаващи се с изучаването на революционни песни, лирична поезия и драматизации, свързани с юбилейните годишнини: 1300 г. от победата на Кан Тервел над арабския халифат, 170г. от рождението на Христо Ботев, 155 г. от рождението на Алеко Константинов, 140 г. от рождението на Пейо Яворов, 140 г. от освобождението на България и 110 г. от обявяване на Независимостта на България.
    Във Фестивала взаха участие групи от: ДСХ”Радост” – с.Полковник Савово – домакини на фестивала, ДСХ „Д-р Ст.Смядовси” - гр.Шумен, ДСХ – Добрич с хор”Лира”, ДСХОЛ – гр.Силистра с група”Надежда”, ДСХ „Света Петка” – с.Добрин с група „Ветеран”.
    Всички участници бяха приветствани от председателя на Общинския съвет инж.Симеон Симеонов. Гости на събитието бяха Зам.Кмета на община Тервел г-жа Диана Илиева, ученици от клуб „Млад журналист” с ръководители Р.Стратиева и С.Александрова, Георги Пейчев, Георги Лечев и Тодорка Кирова от гр.Тервел, както и възрастните хора от Дневен център с.Средище, община Кайнарджа,.

Публикувано на 25 Sep 2018