Уважаеми граждани и гости на град Тервел,

    На 22 септември в 14:00 часа ще бъде открита зала „Кан Тервел“ в Общински музей Тервел.Ще Ви очакваме, за да преживеем заедно разказа за един от най-славните български държавници. В залата ще видите: восъчна фигура на Кан Тервел – конник, фигури на знатна двойка прабългари, съвременници на Кан Тервел, прабългарска юрта, макет на двореца на Кан Тервел в Плиска, холограма, пресъздаваща въздигането на Кан Тервел в кесар на Римската империя (Византия), изложба от 18 пана, събрали фотоси и текстове от исторически извори за Кан Тервел, банери за различни артефакти, свързани със следата на Кан Тервел в българската и европейската история, издания, посветени на Кан Тервел, юбилейни монета и марка, посветени на 1300 годишнината от победата на Кан Тервел над арабите при Константинопол, спомени за създаването на паметника на Кан Тервел в града, родословно дърво на рода Дуло.За гостите на залата е подготвен запис на беседа за всичко, което те ще видят в залата. В деня на откриването ще ги очакват уредника Боряна Петрова и историкът Стойка Жекова.За децата и техните придружители са подготвени и забавни преживявания – поставяне на печата на Кан Тервел , от червен восък, върху договора между България и Византия от 716 година и възможност за снимки с реквизит от филмирането на холограмата – облекла и корони на Кан Тервел и император Юстиниан II.
    Всички останали зали и експозиции в музея са напълно обновени , със записани беседи , атрактивни експонати и възможности за забавления. Те също ще бъдат разгледани от посетители за първи път.
    Вечер върху фасадата на музея се проектират изображения на символи на град Тервел.
    В празничния 22 септември музеят ще приема гости от 14:00 до 17:30 часа. На 23 септември ще можете да го посетите от 9:00 до 18:00 часа.
    Музеят ще има ново работно време.Той ще работи шест дни седмично.Работното му време ще бъде обявено на електронната страница на Община Тервел и във фейсбук страницата на общината.

Публикувано на 19 Sep 2018