СЕДМИ РОЖДЕН ДЕН НА ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА

На християнския празник Петров ден Домът за стари хора в с.Полк.Савово за 7-ма поредна година отпразнува своя рожден ден. Домът отвори врати за желаещите да се настанят в него на 6 януари 2011 г. и бе открит с водосвет и тържество на 29 юни (Петровден) през 2011 година.
Директорът на дома, г-жа Андриана Йорданова започна своя поздрав към празнуващите с благодарности към всички, които подкрепят персонала на дома в неговата нелека мисия – да осигури човешка топлина и житейски комфорт на възрастните хора живеещи в ДСХ”Радост” с.Полковник Савово, община Тервел.
Тазгодишният рожден ден на дома премина като празник, решен по нетрадиционен начин: с Кулинарно състезание – тоест КУЛИНАРНО ИЗКУШЕНИЕ:
• Петров ден е в самото начало на лятото. Започват топлите и горещи дни, които са немислими без разхладителни напитки. Затова домакините и гостите , от подготвени предварително продукти направиха разхладителна ЛИМОНАДА.
• Всички обичат сладолед и имаха задача да го претворят в красиви и вкусни МЕЛБИ.
• През лятото има голямо разнообразие на плодове, които може да се поднесат по красив и атрактивен начин. За това кулинарната игра продължи с ПЛОДОВА САЛАТА.
• Всеки от нас е бил дете. Всеки от нас се е грижил за дете. Спомен за безгрижните летни ваканции на нашите деца, които обичат да си похапват намазана филийка с вкусен продукт стана повод да се развихрят творческите умения и да се сътворят привлекателни и красиви САНДВИЧИ.
Гостите и домакините формираха 4 отбора с по шест състезатели.Жури оцени тяхната работа.
Празничната програма продължи с песни от певческата група на дома, торта , почерпка и празнични хора.
Публикувано на 16 Jul 2018