Забавленията в общинска ваканционна програма „Наше лято“ започнаха

На 28.06.2018 г. много настроение, усмивки и забавна музика, събра малки и големи от 10:00 часа в градският парк за дългоочакваното откриване на Общинска ваканционна програма „Наше лято“, която се провежда тази година за петнадесети път. Откриването на програмата бе поставено със състезанието „Бързи,смели,сръчни” под ръководството на младите учители по физкултура Евгени Здравков и Антон Стоянов, които ще водят и занятията по Тенис на маса, Баскетбол и Футбол на малки вратички. На откриването присъстваха около 120 деца, много родители и гости.
В тазгодишното издание на програмата се предлагат нови форми за забавление, а това са: динен фестивал и изработване на плашила, баскетбол и футбол на малки вратички, работа с морски материали. През месец август участниците в програмата ще се потопят във вълшебния свят на цирковите артисти, любителите на историята ще посетят РИМ –Добрич, където ще се запознаят с Добруджанските герои от Първата световна война.
На 2.07. и 09.07.2018 в репетиционната зала на НЧ „Димитър Дончев Доктора” се събраха около 55 деца за провеждането на първото и второто занятие на Клуба за български народни танци под ръководството на г-жа Нели Денева – гл.художествен ръководител на ДФТА „Калинка Вълчева“. Децата разучаваха Добруджанско право хоро, Добруджански ръченик, Ръката, Граовското, Куцанка и др. Малките танцьори са разделени на две групи – начинаещи и напреднали.
Градският парк стана място за традиционните мероприятия „Рисунки на асфалт“. 120 деца рисуваха на тема „Наше лято“ под ръководството на г-жа Виолета Янкова. Отново сред прохладния въздух в гората се провеждат и тренировките по тенис на маса под ръководството на г-н Евгени Здравков и г-н Антон Стоянов. И тази година ,пoради големият си брой, участниците се наложи да се разделят на две групи: първа група води спортните си занимания от 17:00 часа до 18:00 часа, а втора група от 18:00 часа до 19:00часа.
В сградата на ЦПЛР „Малкият принц“ се провеждат занятията на Клуба по шахмат с ръководител Красимир Прокопов. Той разясни основните правила в шаха, а някои от по-големите проведоха символични турнири.
Едно от най-атрактивните и забавни занятия, което се провежда за четвърта поредна година - Кулинарна ваканция - продължава, в барчето на Община Тервел, под ръководството на Мирослава Пенева. Предизвикателството за участниците в първото занятие беше подготовка и аранжиране на най-оригинални сандвичи.
През това лято под умелото ръководство на помощник-треньора Виктория Тошкова и под звуците на най-новите летни хитове децата играят Аеробика – зумба с много настроение.
С голям интерес децата от програма „Наше лято” на 11 юли гледаха подбраният от г-жа Цанка Жечкова анимационен филм „Рок Дог”.
На 12 юли от 10.00 часа в градският парк започна така дългоочакваното състезание с колелета, тротинетки, ролери и уейвборд. Състезанието беше много оспорвано и емоционално. Накрая всички получиха награди, осигурени от Община Тервел.
На същата дата след обяд в сградата на ЦПЛР „Малкият принц” се проведе първото занятие на Ателието по керамика с р-л Цанка Жечкова. Присъстваха около 65 деца, които изработиха различни глинени формички, а на следващото занятие ще ги оцветят. В работата се включи и Йева – доброволка от ПГТО „Дочо Михайлов”.
Ново занятие за любителите на спорта е Баскетбола, който събра около 50 деца от различни възрасти. Под ръководство на г-дата Антон Стоянов и Евгени Здравков участниците се запознаха с правилата на Баскетбола, след което децата на възраст от 6 до 9 години играха народна топка, а останалите - от 10 до 13 години, играха баскетбол.
В „Куклената забава“ г-жа Маргарита Иванова раздаде ролите на герои от избрани български народни приказки, които ще бъдат представени през месец август.
ОЧАКВАМЕ ВИ И СЛЕДВАЩИТЕ СЕДМИЦИ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ ЗАЕДНО!!!

Публикувано на 16 Jul 2018