Отличия за пореден път - ЕВРОПА ГРАНД ПРИ – ПАЗАРДЖИК 2018

На 8 и 9 юни в град Пазарджик се проведе ежегодния фестивал за мажоретните състави „Слънчева Бесапара“ и ЕВРОПА ГРАНД ПРИ по линия на Световната федерация по мажоретен спорт. Момичетата от Мажоретен състав „Каприз” участваха в категориите помпон, батон и микс във всички възрастови групи. Представители от Чехия и България мериха сили от 9 часа сутринта до 17 часа след обед и двата дни.


Дефиле на мажоретките - с батон

В първия ден от състезанието, международното жури оценяваше нашите момичета в категориите: композиция на сцена с батон и марш-парад 100 метра – помпон и батон. Това и бе дебютното участие на момичетата с батон на състезание, където те получиха бронзово отличие. А в категория помпон, в която нашите представителки вече имат опит, заслужено бяха наградени със златни медали.


Малки,големи и още по-големи -балерините от Каприз Тервел

В соло помпон джуниор Ивета Йорданова зае 2 място , а Ивона Няголова 3 място. След тях останаха и чешки представителки, които се славят с добра техника и хореография. Дуетът на нашите момичета се класира на 2 място. А мини групата бе удостоена заслужено с 1 място.
Николета Ненова и Инна Иванова в соло батон заеха 7 и 8 място. Дуетът на Инна Иванова и Анна-Мария Колева се класира 6-ти. Мини групата Екатерина Колева, Николета Ненова, Инна Иванова и Анна-Мария Колева станаха първи в категориите батон и микс. В соло помпон сеньор, журито отреди на Екатерина 4-то място.
Осемгодишната кадетка Женимира Йорданова направи соловия си дебют с помпони и зае 7 място. Заедно с нейните съотборнички в категория мини група се наредиха на 2 място. Мини групата с танца „Огън и вода“ също зае 2 място.
Мажоретен състав „Каприз“ получи специална награда за цялостно представяне от журито на фестивала „Слънчева Бесапара“ и награди с медали ръководителката Живка Ненова и треньорките Виктория Тошкова и Габриелва Росенова, които са неотлъчно до нея и отбора. Световната федерация също бе впечатлена от тервелските момичета и званието „Най-проспериращ отбор“ бе присъден именно на „Каприз“ . Красотата и очарованието винаги са присъствали в състава и поредното отличие за Екатерина Колева не закъсня- Най-чаровна мажоретка на фестивала.


Екатерина - най-чаровната мажоретка

Община Тервел отново доказа своята морална и финансова подкрепа за децата на Тервел, за което ръководители,треньори, родители и деца сърдечно благодарят. Важно е децата да спортуват. Важно е ,защото спорът учи на самодисциплина, себеутвърждаване, целеустременост, екипност и борбеност.

Публикувано на 12 Jun 2018