ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ: ПОКОЛЕНИЕ ЕВРОПА – НОВАТА ВЪЛНА МЛАДИ ПРЕДПРИЕМАЧИ


Да посетиш Европейския парламент и да гостуваш на евродепутатите Андрей Ковачев, Владимир Уручев и Андрей Новаков в навечерието на Българското председателство на Европейския съвет на страните-членки на ЕС, е гордост и предизвикателство едновременно. И резултат от многогодишни участия в инициирани дейности на фондация „Българска памет“ и нейния управител д-р Милен Врабевски.

Ясмин Феим, Арма Вълова, Пресила Няголова, Алпай Мехмед и Петър Георгиев - ученици от СУ „Й. Йовков“, гр. Тервел, имаха възможността да бъдат част от групата избрани от шест страни 100 младежи, наречени „Поколение Европа – новата вълна млади предприемачи“.

Топлата есен, приятелските срещи, разходките в стария и модерен град Брюксел родиха много емоции. Спонтанните реплики: „Пътувам в града на бъдещето“ и „В Рая съм и сънувам“ са само малка част от споделените преживявания. Младежите сякаш потънаха сред площада на стария град, обграден от вековни сгради на Общината, Двореца, Музея на шоколада, Музея на бирата. Тук среща си бяха дали хора от различни раси, религии, народности… Всеки бе частица от огромното сърце на Европа.

Пребиваването в Европейския парламент и наученото там закрепи вярата им в доброто и бъдещето. Усмивките на организаторите, вниманието, с което те обградиха всеки млад човек от България, Сърбия, Румъния, Молдова, Украйна, Албания, Македония, видяното и съпреживяното заедно днес е силен спомен и надежден импулс за утрешния ден!
С благодарност към екипа на д-р Врабевски, към управата на Община Тервел, ние, младите хора, споделяме своите „видения“ и снимки.


Публикувано на 30 Oct 2017