ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ:СТАРИЯТ ДЪБ Е ФИНАЛИСТ В КОНКУРСА „ДЪРВО С КОРЕН 2017“

УВАЖАЕМИ ТЕРВЕЛЧАНИ,


Обръщаме се към Вас, където и да сте - в Тервел, в друго населено място в България, или в чужбина.С една молба - да подкрепим Старият дъб – дървото, което е символ на града и чиито корени свързват по някакъв трудно обясним начин всички хора, които са се родили, живели или живеят в Тервел.
А историята е следната…През пролетта на тази година група ученици от СУ“Йордан Йовков“ и тяхната учителка Виолета Димова попада на сайта на фондация „Екообщност“ и на обявения от нея конкурс „Дърво с корен 2017 “ . Групата решава, че Старият дъб в центъра на града отговаря на конкурсните изисквания.Изпращат номинацията му – снимка на дървото и информацията за него, която събират от публикации, правени в различни периоди от време от общината.А тя от своя страна е ползвала събрани материали на покойния вече краевед Петър Жеков.
От сайта на фондацията разбираме, че са постъпили 27 номинации на дървета за конкурса „Дърво с корен 2017 “. На 31 август жури избра за финалисти 10 от тях, сред които е и символът на нашия град - Старият дъб от Тервел. Следва он-лайн гласуване, което ще продължи до 31 октомври.Така ще бъде избрано едно дърво, което ще представи България в аналогичен еко конкурс на европейско ниво.

Да изберем „Старият дъб“ в Тервел за „Дърво с корен 2017“За да подкрепите номинацията на Стария дъб е нужно да следвате няколко последователни стъпки. Организаторите на конкурса са усложнили гласуването – вероятно с цел в него да участват мотивирани хора, с отношение към дърветата-финалисти.
Първо трябва да влезете в сайта на фондация „Екообщност“: http://bepf-bg.org/дърво с корен/ финалисти 2017. Това може да стане и съвсем просто – като напишете в търсачката „дърво с корен“.Първият сайт, който излиза е този на фондация „Екообщност“. Отворете го. В центъра на отворената страница има опция „гласувай за любимо дърво“.Кликнете върху нея и ще отворите страница, на която ще видите всички номинирани в конкурса дървета. Старият дъб е шести по ред. Под описанието изберете опцията „ГЛАС ЗА“. Отваря се нова страница с диалогови прозорци, в които трябва да въведете валиден e-mail адрес, да поставите отметка пред надписа I`m not a robot. Ще видите изображение, в което трябва да маркирате картинки с еднакъв образ (например само пътни знаци, само автомобили и др.). Потвърждавате, кликвате върху бутона „Гласувай“ и ще получите съобщение, че трябва да потвърдите гласа си на посочения от Вас e-mail. Отваряте електронната си поща, в която сте получили линк, който трябва да последвате. Едва тогава гласът ви се счита за валиден.
Когато изберете опция „още“ ще видите в пълен обем номинацията и надпис „брой гласове“.За съжаление, числото срещу „брой гласове“ не отчита динамиката в броя на гласувалите след всеки подаден глас.
Можете да гласувате няколко пъти, но от различни eлектронни пощи.

Уважаеми тервелчани, Старият дъб очаква нашата подкрепа!Старият дъб през 80-те години на миналия векСтарият дъб днес

Публикувано на 26 Sep 2017