21 Септември - Международен ден „Без смърт на пътя“ В ДГ 1 „Детелина“ гр. Тервел„В един далечен град, неочаквано от всички страни нахлули автомобили и автобуси, камиони и мотори. Те се блъскали един в друг, качвали се по тротоарите, влизали в градинките. Всички бързали занякъде. Свирили клаксони, свистели гуми. Настанала бъркотия. И изведнъж... звук на свирка разцепил въздуха. Автомобилите спрели и занемели. В средата на градския площад се появил висок мъж, със синя шапка и палка в дясната си ръка...“
Това не е филм на ужасите, но е много вероятно и да се случи. Така започна ситуацията по БДП в група „Мечо Пух“ на ДГ 1 „Детелина“ гр. Тервел, посветена на Международния ден „Без смърт по пътя“– 21 септември, проведена със съдействието на Полицай Атанас Атанасов и Инспектор Георги Чолаков.
Полицай Атанасов запозна децата с отличителните знаци на полицаите, с необходимостта от светлоотражателни жилетки, значението на най-важните за децата-пешеходци пътни знаци. Не пропуснахме светофара и подлеза, които за жалост не можем да видим в нашия град.
Заедно с нашите гости децата изиграха подвижните игри „Бързите автомобили“ и „Пешеходци“, а в играта–викторина „Пътни знаци“ показаха завидни знания, и затрудниха „полицейското“ жури в избора на победител. Така победители бяха всички деца!Любовта към книгата е заложена в нашите деца още преди три години. Затова сега те изработиха нова книжка „Правилата знаем! Отлично!“, като нарисуваха илюстрации към страниците и, изобразяващи безопасното движение по пътищата.
Заедно с гостите издигнахме пред детската градина плакати с надписи „Намали скоростта! Спаси дете!“ и „Пази ме!“ , с които призоваваме всички шофьори да се движат разумно по пътищата, със съобразена скорост и засилено внимание, защото човешкия живот е безценен.
Децата са цветята на планетата! Нека ги пазим!

Публикувано на 26 Sep 2017