Самодейците от Тервел с отлично представяне на фолклорен фестивал „От Дунав до Балкана“ в гр.Борово, Русенско


Артистични и атрактивни на сцената на фестивала в Борово

Отново обичаят " На сред село ,на мегдана". С него с лекота върнахме и публика и жури 150 години назад - в най-българското време, през Възраждането…но със закачлива преплетка със съвремието. А зрителите, изправени на крака ни аплодираха и поздравяваха .И наградата е разбира се много специална - заснемане на спектакъла от канал Дестинация БГ за предаването "Фолклора" - напълно безплатно за читалището.
Нека всички да чуят и видят,че когато самодейците на гр.Тервел се обединят са силни, знаещи и можещи.
Вече се разбра , това се случи в гр. Борово.Всички участници сме много доволни и горди ,защото сме с ясното съзнание,че народ които не пази традициите си няма бъдеще . Нека нашите деца и внуци имат щастливо бъдеще – тук, при българските си корени.


От самодейците при читалище“Д.Дончев-Доктора 1893“ гр.ТервелА ето и отзивите на домакините,получени в читалището и в Община Тервел:

Уважаеми дами и господа,

изпълнението на фолклорният Ви театър беше превъзходно, уникално и много добре разработено. Артистите са ентусиазирани, впечатляващи и истински завладяващи публиката. Поради това, че в нашият регламент не съществува категория "Фолклорен театър", а Вие ни показахте продукт с високо качество, Ви награждаваме с една от престижните ни награди "Награда на предаването "Фолклорът" по телевизия Дестинация България", които са наши партньори и самият автор, сценарист и водещ на предаването е председател на журиращия екип. Предаването "Фолклорът" си запазва правото да Ви включи в плановете си за заснимане през следващата година. Поздравления! Благодарение на Вас и Вашето изпълнение, журито и организационния екип взехме решение, в следващото издание на фестивала през 2018г. да бъде учредена категория "Театър на фолклорна основа".След Вашето изпълнение, самият г-н Димитър Манов, носител на Световен "Оскар" за фолклор и хореография за 2016г. дойде да Ви приветства, а аз, като Председател на НЧ "Искра 1898г." и главен организатор на фестивала, Ви поканих да вземете участие в предстоящото ни събитие през септември 2018 г. "Възстановка на пазарен ден от началото на ХХ век." . Предлагам Ви да го направим съвместно, като ще го изиграем на Боровска територия и след това на територията на гр. Тервел. Впечатлени сме от Вашето изпълнение и поради тази причина Ви отправяме покана за сътрудничество, не само между двете читалища, но и между двата града Борово и Тервел. Багодарим Ви за участието! Бяхте и ще останете наши желани гости. До нови срещи!
С уважение,
Мариана Минева - Председател на НЧ "Искра 1898г." гр. Борово

Публикувано на 12 Sep 2017