НАШЕ ЛЯТО ПРЕЗ ВТОРАТА ПОЛОВИНА НА ЮЛИ – ЗАБАВА, СПОРТ, НОВИ ПОЗНАНИЯ

И последната седмица на месец юли започна отново на Откритата сцена със занятие на Клуба за народни танци.Децата и този път с голямо желание играха танците: „Данец“,“Сворното“ и „Чичовото хоро“ , “Варненски кючек“, “Тропанка“, “Арканул“, “Влашко“ и „Гъмзовяне“ и се подготвяха упорито за последното занимание, което ще е през месец август. Към Клуба за народни танци се присъединиха и деца от ДГ „1 юни“.

Хороводство

Продължиха заниманията по Плажен волейбол ,като този път на волейболното игрище играха и по- малките деца, на възраст от 6 до 8 години,които с много усилия се учеха да изпълняват сервиз.
В Градският парк на тенис масите се проведоха тренировките по тенис на двете групи,които се подготвят за тенис – турнира.Паркът бе мястото и за състезанието с велосипеди и тротинетки.
На изключителен интерес се радва Кулинарната ваканция –82 деца правиха красиви мелби и почерпиха домуващите в ДСХ „Радост“.Следващото занятие отново бе в дома, а предизвикателството пред малките кулинари беше да направят разхладителни напитки от лимони, портокали, листа от мента , подсладители и газирана вода.

Кулинарна ваканция

В сградата на ЦПЛР „Малкият принц“ продължиха занятията по шах и куклената забава.Те също се подготвят за финалните занятия – шах-турнира и представянето на етюди,подготвени от малките актьори.

Летен клуб по шахмат

На 25 юли занимание проведе и новата форма - Аеробика- зумба с ръководители Живка Ненова и Габриела Росенова.Децата изпълняваха с много усмивки и настроение упражнения на фона летни хитове.С нас и този път бяха децата от ДГ „1 ЮНИ“.В края, по желание, Мария Марианова и Станислава Михаилова изпълниха свои съчетания.В Аеробиката се включиха и някои от присъстващите родители.В следобедните часове желаещите да четат приказки се събраха в зрителната зала на читалището,под ръководството на Цанка Жечкова – библиотекар в библиотеката.Четоха приказките „Надбягване“ и „Момчето и вятъра“ от Ран Босилек,като първо се запознаха с биографията му.След това няколоко деца разказаха приказките,които слушаха с голямо внимание.Други деца споделиха какви книжки са прочели досега през ваканцията.

Състезание с велосипеди

В последният ден на седмицата ,децата заедно със своите родители бяха отново в зрителната зала на читалището ,за да гледат филмчето „Желанието на Анабел“,едно филмче за надеждата и приятелството.

Очакваме Ви и през месец август!


На грънчарското колело
Репетиция в Куклена забава

Публикувано на 31 Jul 2017