1 ЮНИ ДЕН НА ДЕТЕТО

С бурни аплодисменти посрещнаха изпълнението на танци от Балканите в изпълнение на момичетата от ТФ “Каприз“ при ЦПЛР „Малкият принц“ с ръководител Живка Ненова и помощник треньор Габриела Росенова. В празничната програма се включиха още – децата от ДГ „Детелина“ със изпълниние на Руски танц, подготвен от учителките Диана Дойчева и Донка Колева. С него те завоюваха Първо място на Областния кръг на Националния конкурс за руска поезия, танц и песен „Пусть всегда будет солнце“, и Второ място на Зоналния кръг, който се проведе в гр.Шумен. Последва танц „ Пожарникари“, представен от децата от ДГ „1 юни“, подготвени от учителките Стилиана Василева и Румяна Иванова. Поздрав към всички малки и големи деца отправиха Павлинка и Стоянка, Валери и Станислава от Вокална студия Тервел с ръководител Живко Колев.
С много емоции и настроение по- големите деца участваха в игрите – „Пълнене с лъжичка на чаша вода“, „Пъргави носачи“ и в забавната игра „Яж,не се стеснявай“. И в таз годишния Празник на детето учениците и учителите от ПГТО „Дочо Михайлов”, под ръководството на Пепа Райчева – зам.директор на училището, бяха подготвили интересни и забавни игри , и занимания за децата и гостенчетата на града. Игрите бяха: Направа на знаменца „1 ЮНИ“, Изработване на маски, Рисунки на лице, Направа на различни фигури от балони, Отгатни гатанка и получи Бижу, Преодоляване на препятствия в спортният участък, Изработване на постер „Къде живеят животните?“. Всички деца имаха възможност да си направят снимки с любими техни герои. А Веселият Клоун, в ролята на който беше Инна Росенова, раздаде Цитати от любими детски книжки и автори. За тази идея ние благодарим на г-жа Диана Илиева – зам.кмет на Община Тервел. Всички деца получиха награди и лакомства, осигурени от Фото „Каприз“ с управител Севдалена Станева, “Няголови Тервел“ООД с управител Диан Няголов, ЕТ „Стан 98“ с управител Костадин Станчев и Детски магазин с управител Дарина Рашева, а с любимото им лакомство – сладолед бяха почерпени от Община Тервел.
ОЧАКВАМЕ ВИ на 27.06. от 10.30 часа да открим заедно Общинска ваканционна програма „Наше лято“.Публикувано на 05 Jun 2017