ЗАСЛУЖЕНИ НАГРАДИ ЗА ДГ 1 „ДЕТЕЛИНА“ ГР.ТЕРВЕЛ

Национално признание и отличие за професионализъм и иновации получи ДГ1“Детелина“ гр. Тервел на състоялата се на 8.12.2016 г. в гр. София церемония за награждаване на учителите, получили eTwinning Национален знак за качество през 2016г.
Церемонията започна с доклад „България в европейското семейство на eTwinning“ изнесен от г-жа Милена Караангова- национален координатор на дейността eTwinning в България. Тя подчерта стабилната позиция и професионализъм на българския учител, застанал достойно до своите европейски колеги.
За своята работа в платформата на учителите новатори в Европа eTwinning награди, връчени от г-жа Татяна Калканова- изпълнителен директор на Център за развитие на човешките ресурси, получиха педагози от цялата страна.Сред наградените са Капка Христова и Дори Иванова от ДГ 1 “Детелина“ гр. Тервел, и Маргарита Гичева от ДГ “Детски свят“ с. Безмер.
„С гордост може да заявим, че чрез проект “Всяко дете е специално“, ние и нашите колеги от ДГ „Звънче“ гр. Шумен въведохме първи в България Persona Dolls методология за превенция на агресията в детска възраст и детските страхове.“ – заяви г-жа Капка Христова. “В лицето на родителите спечелихме съмишленици и получихме голяма подкрепа от тяхна страна в нашата работа.“
Интересен и завладяващ за децата беше и проектът „Съкровищница с мъдрост“, който даде възможност на децата да обогатят своите социални, комуникативни и дигитални компетенции.
Посредством проекта“Различни, но заедно“ показахме, че въпреки етническите, расови и религиозни различия децата по света са еднакви в своите игри, желания и мечти.
Приключихме работата по тези проекти заредени с много положителни емоции и желание за работа по нови проекти, със самочувствие на знаещи и можещи учители, достойно представящи своя град и своята родина в голямото европейско семейство на eTwinning.

Публикувано на 19 Dec 2016