Откриване на Общинска ваканционна програма „Наше лято“ 2016

На 28.06.2016 г. много настроение, усмивки, забавна детска музика, песни и танци събраха малки и големи от 10:30 часа на откритата сцена за дългоочакваното откриване на Общинска ваканционна програма „Наше лято“, която се провежда тази година за тринадесети път.
Музикален поздрав към гостите на събитието отправиха Мелиса и Селин от Вокална студия Тервел към ОДК „Малкият принц“ с ръководител Живко Колев. С бурни аплодисменти бе посрещнат и танца „Балът на принцесите“ в изпълнение на Танцова формация „Каприз“ с художествени ръководители Живка Ненова и Габриела Росенова.
Директорът Виолета Димитрова поздрави всички присъстващи, даде повече информация за заниманията през това лято и представи техните ръководители. Настроението рязко се повиши по време на състезателните игри – „Въртене на обръч“ с победител Стоянка Димитрова и „Надбягване с чували“ с победител Игнат Светлинов. Участниците в игрите получиха награди, осигурени от Община Тервел и ЕТ. „Стан -98“ с управител Костадин Станчев.
Както вече запознахме читателите на в-к „Тервел“, в тазгодишното издание на програмата се предлагат нови форми за забавление, а това са: Школата по икебана, Клуб за народни танци, Клуб по шахмат и кино на открито. Стартиралите през изминалата ваканция атрактивни занятия – Кулинарна ваканция, Куклена забава, Тенис на маса, Лятна школа по керамика и изучаване на историята на родния край, ще продължат и това лято. Утвърдените вече – Рисунка на асфалт, Четене на приказки, Велопоход, Пожарникар за един ден, Ден на талантите с караоке купон, Състезание с ролери и тротинетки , Моят домашен любимец, Състезание –„ Бързи, смели, сръчни“ също ще събират привърженици. Ползата от ваканционната програма на Община Тервел е безспорна, защото цели да предостави на децата от всички възрасти занимания в приятна атмосфера, за да организират своето свободно време така, че докато се забавляват да научавате много нови неща.
Първото занятие от програмата ще се проведе на 01.07.2016г. от 10:00 часа в Градският парк – „Рисунки на асфалт“ . Очаква ме ви , приятели!


Селин и Мелиса в изпълнение на Skyfall на Адел на откриването на Наше лято 2016

Публикувано на 28 Jun 2016