ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ: ТРИНАДЕСЕТОТО ИЗДАНИЕ НА „НАШЕ ЛЯТО“ В ТЕРВЕЛ ЗАПОЧВА СЛЕД ДНИ

И през това лято децата от Тервел и гостенчетата на града ще могат да се забавляват в проявите от календара на Общинската ваканционна програма „Наше лято“. Организаторите от ОДК „Малкият принц“ и община Тервел, с помощта на НЧ „Димитър Дончев-Доктора“, учители и приятели, отново са подготвили изненади за своите малки съграждани.Кои са новите неща, които очакват децата тази година ?
Ще има школа по икебана, а работата на децата в нея ще приключи с изложба.Ще работи клуб за разучаване на български хора, като ръководител на клуба ще бъде Нели Денева – гл.хореограф на ДФТА „Калинка Вълчева“.Ще работи летен клуб по шахмат.За почитателите на „Наше лято“ ще има 3 D кино на открито.Любителите на историята ще станат част от атмосферата на истински разкопки на крепостта „Палмате“ в с.Оногур.Ще има занимания по изработване на изделия от царевична шума.
Стартиралите през миналата ваканция атрактивни занятия „Кулинарна ваканция“, „Куклена забава“, „Тенис на маса“, „Лятна школа по керамика“ и изучаване на историята на родния край ще продължат и това лято. Тези занимания ще се провеждат по график, определен от ръководителите на школите. На финала ще бъдат организирани състезания между участниците. Утвърдените вече рисунка на асфалт, четене на приказки, велопоход, пожарникара за един ден, ден на талантите с караоке купон, рисунка на асфалт, велопоход, състезание с ролери и тротинетки, „Моят домашен любимец“, състезание „Бързи, смели, сръчни“ ще продължат и през това лято.
За най- активните участници през месец август ще се организират занимания в басейна на ЦДГ „Здравец“, както и весел детски карнавал.
Лятната програма ще завърши с екскурзия до крепостта „Абритус“ край Разград.
Откриването на програма „Наше лято-2016“ ще се състои на 28 юни, а записването за участие на желаещите в различните клубове се извършва в ОДК „Малкият принц“. Графикът на заниманията за двата месеца ще бъде публикуван на сайта на Община Тервел, във фейсбук-страницата на детския комплекс и на страниците на в-к „Тервел“.Публикувано на 20 Jun 2016