СОЦИАЛНО СЛАБИ ОТ С. КАБЛЕШКОВО УЧАСТВАХА В ПОЧИСТВАНЕТО НА ОБЩИНСКИЯ ЦЕНТЪР


Работната група от с.Каблешково, извършила голяма част от пролетното почистване на Тервел

Тервел, както всички български градове през тази пролет, изостана с графика за почистване на обществените места. Основните причини за това са две – проливните дъждове, които препятстваха работата в продължение на повече от месец и липсата на работни места по програми за временна заетост. Общината разполага с оборудване за рязане на храсти, треви, клони и за косене на треви, но това не е достатъчно, за да изглеждат добре местата, които се ползват от всички и на които играят децата. Липсват и хората, които с личния си труд и отношение да превърнат грозните и обрасли с треви места пред домовете си в приветливи кътчета. Точно това постигна работна група от с. Каблешково, която в продължение на седмица успя да почисти изцяло или частично улици и обществени места в гр.Тервел. Това са подпомагани с месечни социални помощи лица и/или семейства, задължени да отработят 14 дни по 4 часа общественополезен труд, за да получат помощите си. Доброто партньорство между Община Тервел, кметство с. Каблешково и Дирекция „Социално подпомагане“ даде резултат и днес Тервел изглежда много по-чист. Работната група почисти общо 23 улици : Хан Аспарух, Хр.Ботев, Н.Вапцаров, Д.Дончев, С.Велики, Вардар, Искър, Св.Св.Кирил и Методий, Ген.Столетов, Отец Паисий, Трети март, З. Зограф, В. Левски, Г. Бенковски, Хр.Смирненски, Цар Калоян, Цар Иван Асен II, Ал.Стамболийски, Гео Милев, Ал. Константинов, Раковски, Й.Йовков и други, както и района около паметника на Йордан Йовков и прилежащия към него паркинг, квартал “ Изгрев “ в участъка от страната на ЦДГ 3 и кръговото за с. Честименско.
Работната група работи съвестно и отговорно през цялото време. Резултатът нямаше да е същия, ако не беше и участието на групата, която косеше тревните площи, както и навременната намеса на сметосъбиращата техника, която не позволи да остане несъбрана смет по обработените участъци още в деня на почистването.
Надяваме се, че гражданите на Тервел са усетили промяната, ще направят нужното почистените места да останат такива и сами ще дадат своя принос за добрия им вид в бъдеще.


Публикувано на 20 Jun 2016