В КРАЯ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА ВИСОКИ ОТЛИЧИЯ ЗА УЧЕНИЦИ И ПЕДАГОЗИ

В потвърждение на добрата извънкласна и извънучебна работа, чиито кръгли годишнини празнувахме преди дни, са постигнатите поредни успехи на децата от град Тервел в три различни национални конкурса.
Най-малките – седмокласничките от СОУ „Йордан Йовков” Марина Николаева и Инна Росенова завоюваха първите места във Втори национален конкурс „Подавам ти ръка и заедно ще го направим” на Министерството на образованието и науката и Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - Благоевград. Първото място за Марина е в категория „Фотография - И аз бях там”, а първото място за Инна е в категория „Рисунка-Върви до мен, бъди мой приятел” .
Две са наградите и от Десетия юбилеен национален конкурс „Пусть всегда будет солнце”-за десетокласничката Веселена Маринчева-престижното трето място във втора възрастова група, раздел есе и награда за научния и ръководител. Отличия, особено ценни, защото лично са връчени от първият български космонавт Георги Иванов на тържествената церемония по награждаване на отличените участници в конкурса в Националния военноисторически музей гр. София.
С грамота от национален исторически конкурс за историческо есе на тема „Заветите на първоучителя Климент Охридски”, организиран от Българското национално радио -радиоцентър Благоевград и под патронажа на Андрей Новаков, член на Европейския парламент, във втора възрастова група е отличена и единадесетокластничката Мила Милкова.

Стойка Жекова- главен учител в СОУ „Йордан Йовков” и ръководител на Клуб за автентичен фолклор и краезнание при ОДК „Малкият принц” гр. Тервел

Публикувано на 20 Jun 2016