БЛОКОВЕТЕ „ДЕТЕЛИНА“ И „ХАН ТЕРВЕЛ“ ИМАТ ИЗБРАНИ СТОИТЕЛНИ ФИРМИ ЗА САНИРАНЕ

С решение на Кмета на Община Тервел от 6 юни приключи избора на строителни фирми, които трябва да санират блоковете „Детелина“ и „Хан Тервел“ в гр.Тервел.Това са последните два от общо шестте блока в града, които отговарят на изискванията на националната програма за енетргийна ефективност на многофамилни жилищни сгради , действали до края на 2015-та година. В този срок шестте отговарящи блока подготвиха документите си и получиха договори за финансиране по програмата. Шест месеца бяха необходими за подготвителните дейности за последната двойка блокове – обществени поръчки и обследвания.Днес приключи избора и на строителните фирми. Те са две дружества със седалища в гр.Добрич. Блок“Детелина“ ще бъде изпълнен от „КОСТОФФ“ ЕООД, а блок „Хан Тервел“ – от „ЕКОСТРОЙ“ АД.
Блок „Детелина“ има разгъната застроена площ от 2 634 кв.м., разпределена в два входа, всеки на по шест етажа.Апартаментите са общо 36 броя.Спечелилата оферта на „КОСТОФФ“ ЕООД е за 258 709,59 лв. без ДДС. Сумата е за проектиране, строителство и авторски надзор.


БЛОК ДЕТЕЛИНА

Блок „Хан Тервел“ има разгъната застроена площ от 3 670 кв.м., разпределена в три входа, всеки на по пет етажа.Апартаментите са общо 45 броя.Спечелилата оферта на „ЕКОСТРОЙ“ АД е за 461 759,40 лв., които ще бъдат разходвани за проектиране, строителство и авторски надзор.


БЛОК ХАН ТЕРВЕЛ

Междувременно, на 4 юни започнаха дейностите по изработване на проекта на блок „Иглика“.Всички собственици в съботния ден осигуриха достъп до апартаментите си за огледи и измервания и заявиха желанията си за остъкляване на терасите .Преобладаващата част от живущите избраха терасите им да бъдат остъклени.Цветовото оформление на фасадите, както и разпределението на остъклените части ще бъде съгласувано със собствениците.
На 6 юни Общината организира работна среща и с изпълнителите на блок „Прогрес“.
За двата блока „Иглика и „Прогрес“ процедурата за избор на изпълнител приключи на 14 –ти май.

Публикувано на 06 Jun 2016