Notice: Undefined index: go in /home/tervel/www/root/news.php on line 17
 ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА АНГЕЛ

„Тиха нощ, свята нощ“, докосната от песента, танца и магията на Коледа – това бе вечер, погледната през погледа на ангел и пресъздадена в спектакъл. Атмосфера, близка до приказка, в която се преплитат мотивите за доброто, хармонията и българското. Истински празник на светлината.
Коледният спектакъл „През погледа на ангел“, подготвен от Вокална студия-Тервел с ръководител Живко Колев и Балет „Каприз“ с ръководител Живка Ненова и треньорски екип Виктория Тошкова и Габриела Росенова, бе поднесен пред препълнената читалищна зала на 17 декември. Всички 80 деца се въплътиха в различни роли, за да поднесат на публиката магията на изкуството.
Завладяващо бе началото, поставено с песента „Тиха нощ, свята нощ“ в изпълнение на Църковния хор с диригент Живко Колев и ангелския глас на малката солистка Павлинка Тодорова, които пренесоха зрителите в навечерието на Рождество Христово. В ролята на ангел бе грациозната Едже Халид, коя то по време на своя „престой на земята“наблюдаваше „Лунна соната“, „Тайната на приказната гора“. Танцът„Кралицата на гората“ бе артистично представен отИва Стоянова.„Изгубена“, в изпълнение на Екатерина Николаева, бе символ на онези мигове от живота на човек, в които той успява да пребори трудностите чрез вярата в добротата и хората до себе си, а именно в това се крие и смисълът на Коледа.
Песента „Художници“ бе изпълнена от чаровните Габриела Илиянова и Преслава Юлиянова, които „нарисуваха“ детската вселена и напомниха на всеки от нас, че не трябва да забравя детското у себе си. Песента бе съчетана с едноименния танц на първокласниците от балет „Каприз“, които направиха по най – добрия начин дебютното си представяне на голямата сцена. Веднага след това последва танцът „Паяци“ и соловото изпълнение натехничната Ивета Йорданова, плавно излюпила се от какавидата и превърнала се в истинска „Пеперуда“.

Публиката бурно аплодираше през цялото време нежното изпълнение на Лина Цветанова от Вокалната студия, която докосна сърцата на всички с песента „Hello“. Динамичната песен „Интернет хлапета“повдигна настроението и подсети гостите,че живеем в един бързоразвиващ се свят. Празничното настроение бе продължено от атрактивният Мартин Пламенов и танцът му „Мамбо“, който закачливо посрещна руско-циганския романс на големите момичета от балет Каприз.
Песента „Рождество“ представи историята на зараждането на светлината, вярата, лъча надежда, любовта към живота и всичко живо. „Зимна радост“ и детско усещане за Коледа бе съвместно представено от двете формации. Най – малките балерини,заедно с очарователните певци, подариха усмивки на всички в залата и внесоха детска светлина в душите. Не липсваше и мажоретното присъствие – кадетите се представиха с танца „Зарчета“ и украсиха сцената с блясък и енергичност.
Финалът на спектакъла бе белязан от мотива за красотата и топлината. „Македонско девойче“ зазвуча под музикалния съпровод на гайда (Ивайло), барабани (Силвестър), тарамбука (Теодор), китари Алпай, Танр, Еркан и пиано (Лина и Айкут). Песента „Повей, ветре“ на прекрасната Арма Андреевавпечатли всички с вълнуващото си представяне, а продължение на всичко това бе българският танц на момичетата от балета. Спектакълът завърши с песента „Бяла Коледа“, когато всички участници се събраха на сцената и напомниха, че Коледа е време всеки да потърси в себе си искрата, да си спомни, че доброто съществува, че ние го носим в себе си. Коледа е навсякъде - в очите на децата, в стъпките в снега, тя е в звездите, които горят на небето по - ярко от всякога.Отново е Коледа и отново ще бъде, защото Коледа е Любовта, която остава в сърцето завинаги.
Вокална студия – Тервел и балет Каприз благодарят за оказаната подкрепа от страна на Община Тервел, екипа на ОДК „Малкият принц“, на всички родители и зрители.Весели празници!

Публикувано на 21 Dec 2015