ДВАДЕСЕТ И ДВА ДИАМАНТА : НОВИ УСПЕХИ НА ТЕРВЕЛСКИТЕ БАЛЕРИНИ И МАЖОРЕТКИ

В края на месец октомври, след постигнатия успех на XIII Международен фестивал „Златен помпон“, момичетата и момчетата от балет Каприз, отново се завърнаха с най – голямата награда от международно състезание по линия на Световната мажоретна федерация. Мястото на успеха този път беше IX Международно и танцово състезание „Диамантен батон“, гр. Панчево, Р. Сърбия. В състезанието участие взеха 5 държави с над 70 хореографии, най – добрите, от които бяха отличени със специални награди.

Трудът и упорството, проявени през дългите репетиции, дадоха своя резултат- незабравими емоции и повод за гордост. Перфектното представяне на малките мажоретки от МС Каприз във възрастова група кадети бе приятната изненада на това състезание- те показаха, че са готови за голямата сцена и че напълно заслужено ще продължат да представят града ни по света.Именно те се удостоиха с наградата за най – добра хореография за танца „Зарчета“, който спечели и първо място в своята категория. Ивета Йорданова за втори път спечели специалната награда „Най – добра мажоретка“ и стана първа в категория соло помпон кадет. Състезанието бе открито по най – добрия начин от соловото изпълнение на Инна Росенова, която изпълни танца си безгрешно и уверено грабна първото място в категория соло батон джуниор. По същия начин се представи и Николета Ненова, която също категорично спечели първо място в категорията соло батон сеньор. В категориите дует батон джуниор (Инна Росенова и Анна – Мария Колева), малка група батон сеньор, малка група помпон кадет, малка група микс сеньор и дует помпон сеньор танците бяха отличени по същия начин. При трио помпон кадет (Ивета Йорданова, Станислава Михайлова и Жаклин Стоянова) и формация помпон сеньор момичетата бяха наградени с второ място, а в категория формация батон сеньор – отново с първо място.
Дебютът на Мартин Маринов на международна сцена с танца „Мамбо“ и дуетът му с Ивета Йорданова - „Ало, такси!“ се отличиха с най – високите призови места. Малките танцьори защитиха наградите си през годината, като отново заплениха зрителите с артистичните си изпълнения и така не само спечелиха първите места, а и аплодисментите на публиката. Чаровната Ива Стоянова и грациозните й движения, преобразили я в „Кралицата на гората“, я направиха както победителка в категория танцово шоу соло сеньор, така и първа подгласничка на Мис мажоретка. „Тайната на приказната гора“ и „Лунно затъмнение“ спечелиха наградите в танцовото шоу и мажоретно шоу. В категория характерни танци „Руски танц“ не измени на традицията през годината и отново спечели първо място, както го правеше на всяко едно състезание досега.
Дългото пътуване и малкото време за почивка по време на състезанието не попречиха на танцьорите от балет Каприз да завоюват всички тези награди и да докажат за пореден път, че с труд и себеотдаване се постигат успехи. На това свое първо международно състезание, малките танцьори отвориха врати на бъдещите си отличия и показаха, че са достойни наследници на големите момичета, които неведнъж достойно са заставали и продължават да застават зад името на град Тервел и на България.
Треньорският екип, в лицето на ръководителя г-жа Живка Ненова и на помощник-треньорите Виктория Тошкова и Габриела Росенова, благодарят за подкрепата на Община Тервел, на всички родители и на ОДК „Малкият принц“ , за професионалната намеса на доктор Андрей Вълов и на Немо Транс ООД. Вярваме, че сме оправдали Вашите очаквания и Ви уверяваме, че ще продължаваме да вършим работата си по същия начин: единствено и само за доброто на децата, които неуморно се доказват в България и по света.

БАЛЕТ „КАПРИЗ”

Публикувано на 09 Nov 2015