„ПЪТУВАНЕ КЪМ СЕБЕ СИ ”

Годишен концерт на Балет „Каприз”На 13.05.2015г. гостите в пълната читалищна сграда видяха резултата от целогодишния труд на 40 момичета и момчета под ръководството на госпожа Живка Ненова. Те, както винаги с много страст и ентусиазъм , представиха своите нови танци.
Концертът бе инкорпориран в ефектна рамка от дикторски текст. Декорите бяха изработени с много творческо виждане и с помощта на две бивши балерини, които сега са студентки по педагогика - близначките Гергана и Недялка Тончеви. Танците преминаваха плавно един в друг и създаваха усещане за спектакъл и послания за неща , които носи всеки в душата си - чувство на единение с природата, добронамерен хумор и закачки, слънчеви спомени от детството, принадлежност към красотата на нашия фолклор ...
Завладяващо бе началото на Екатерина и момичетата от голямата формация, които със завързани очи започнаха своето „Пътуване към себе си”. След това те изиграха танца – „Лунната соната” . Своя дуетен танц представиха и двете помощник треньорки – Виктория Петкова (студентка втора година във Велико Търново) и Габриела Иванова (студентка първа година в гр.Варна). Двете грациозни млади дами доказаха, че продължават да живеят с трепета на балет „Каприз”, в който танцуват от невръстни деца.

Групата на малките балерини изпълни "Валс под дъжда" , белязан от блестящото солово изпълнение на Ивета Красимирова. С бурни аплодисменти беше посрещнат танца „Ало, такси” в изпълнение Ивета Красимирова и Мартин Пламенов. Момичетата от голямата група, представиха своя нов „Руски танц”, с който ще се представят на Националния фестивал на руската поезия, песен и танц – „Пусть всегда будет солнце” в гр. Добрич. Габриела Иванова възхити залата с изпълнение на танца „Фламенко”, а след нея Екатерина Николаева внесе стил и танцова страст със своето „Танго”.
Интересен бе танцът „Илюзионист ” изпълнен от Мартин и с атрактивното и подчертано акробатично участие на Николай. Салтата на Ники предизвикаха бурните аплодисменти на публиката. Танцът „Червената шапчица” изведе на сцената чаровната Карина и Александър - в ролята на вълка.
В „Тайната на приказната гора” изпълнен от малката формация израснаха, като гъбки и малките балерини – Радина, Пламена, Дария и Карина.
Танцът „Кралицата на гората” , бе изигран блестящо от Ива Стефанова .Последва танца "Паяци", а след това Ивета Красимирова, плавно се излюпи от какавида и затанцува като истинска пеперуда. Танцът „Мистерия” бе финалният танц, представен от голямата формация.

Бурни аплодисменти изпратиха всички момичета и трите момчетата и тяхната ръководителка Живка Ненова. Цветя и поздравителни адреси поднесоха Кмета на Община Тервел и директора на СОУ „Йордан Йовков”. Празничната гала вечеря на танцьорите осигури Община Тервел.
В заключение след емоционалната вечер на концерта казваме: когато нещо се прави с любов, резултатите рано или късно идват. Всяка година репертоарът е все по-богат, костюмите - все повече , а наградите от участия не изненадват вече никого.
Пожелаваме на младите танцьори, на Живка Ненова, на всички родители и приятели на Балет "Каприз" да са здрави и силни, за да продължават да вървят по трудния път към успеха и съвършенството!

Публикувано на 16 May 2015