ИЗПРАЩАМЕ АБИТУРИЕНТИТЕ ОТ ДВЕТЕ СРЕДНИ УЧИЛИЩА В ГРАДА

Общо 65 зрелостника от двете средни училища в Община Тервел ще се сбогуват с училището през идващите няколко дни. СОУ "Йордан Йовков" има 30 абитуриенти, разпределени в две паралелки с класни ръководители Росица Стратиева и Ваня Денева.14 от дванадесетокласниците завършват с отличен успех средното си образование. От 10 часа на 18 май ще бъде техния последен час на класа, след което младите хора ще бъдат част от тържество в тяхна чест. Събитието е в актовата зала на СОУ, а празничната програма - поздрав за абитуриентите е подготвена от единадесетокласниците, ръководени от г-жа Ст.Жекова и от педагогическия екип на училището.
Професионалната гимназия по техника и облекло "Дочо Михайлов" има 35 зрелостници, разпределени в три паралелки. Десет от младежите завършват с отличен успех.Класните ръководители са Нела Илиева, Сежда Ахмед и Димитър Костадинов.Тържеството за абитуриентите ще бъде на 15 май в залата на читалището.Програмата е подготвена от съучениците им от 9-ти, 10-ти и 11 клас.
Зрелостниците ще получат награди за отличен успех и постижения в различни аспекти на училищния живот от своите училища.Община Тервел ще осигури за всички абитуриенти традиционните шалчета с логото на Община Тервел, както и предметни награди за отличниците и класните ръководители.
Кулминацията на тържествата - абитуриентският бал, ще бъде на 24-ти май. В 19:00 часа младите хора ще се съберат на центъра , за да се снимат за спомен, след което ще се отправят към мястото на бала . Община Тервел , както това се случва през последните 10 години, осигурява финансиране за празничната вечеря на зрелостниците и класните им ръководители, както и за увеселителната програма и украсата на залата за балната вечер на младежите.

Публикувано на 10 May 2015