ФИРМА ОТ ТЕРВЕЛ С ОТЛИЧИЕ „РАБОТОДАТЕЛ НА ГОДИНАТА 2014”

Припомняме на нашите читатели , че за 2011 година отличието „Работодател на годината” бе връчено на Община Тервел заради големия брой работни места, осигурени по общински проекти и програми.
За 2014 година такова отличие бе връчено от Агенцията по заетостта и на фирма от нашата община - „ВЕС“ ООД.
Общо 27 работодатели с различна сфера на дейност от 22 населени места, бяха наградени на тазгодишната церемония, която се състоя на 11.12.2014 г. в хотел „Рамада София“. Специални гости на тържеството бяха заместник-министрите на труда и социалната политика Гълъб Донев, Зорница Русинова и Лазар Лазаров и изпълнителния директор на Агенцията по заетостта Асен Ангелов. Отличието от името на фирма „ВЕС“ ООД бе прието от Едис Фети – управител на дружеството.
„ВЕС“ ООД е създадена през 1994 г. като новообразувано предприятие с основна икономическа дейност „Производство на обувки“. Дружеството е разположено в Североизточен икономически регион на България – гр.Добрич. Предприятието извършва своята дейност в собствени производствени сгради на две площадки, намиращи се в селата Бенковски и Зърнево. Административните помещения отговарят на всички съвременни изисквания за осигуряване на безопасни и здравословни условия на труд и благоприятна работна среда на 180 работници и служители.
Продукти на фирмата са мъжки обувки, боти, ботуши, сандали и др., изработени от качествени естествени материали. В периода от създаването си до сега, „ВЕС“ ООД се утвърждава като надежден производител както на готова продукция, така и като подизпълнител на поръчки за фирми, предлагащи обувки с търговски марки: IMAC, Salamander, Jack Wolfski8n, Aldo, Bata, Clarks, Bama, Gallus, Falcon, Igi&CO, EnvalSoft, Primigi, JosephSeibel, HushPuppies. В настоящите условия на пазара производството на фирмата е ориентирано най-вече в изработването на обувки за чуждестранни клиенти и партньори, които се изнасят изцяло за международния пазар.
Обувната компания добавя полученото отличие от Агенцията по заетостта и Министерството на труда и социалната политика към останалите си постижения. През изминалите две години фирмата набеляза редица мерки за насърчаване на териториалната си мобилност за наема на лица на работа извън границите на работното им място. Тази мярка за активната политика по заетост има важно значение за стимулиране на работодателите за запазване на заетостта и насърчаване на териториалната мобилност сред заетите лица от своите предприятия.
Желаем успех на всички, които работят за просперитета на „ВЕС” ООД ! Нека успешните производители на територията на Община Тервел се множат и просперират!

Публикувано на 16 Dec 2014