ПРАЗНИЧНИЯТ КОЛЕДЕН АФИШ

В началото на месец декември предпразничното настроение обхваща и малки, и големи. Малчуганите са в трепетно очакване на Дядо Коледа и подаръците, които е подготвил за тях, а порасналите вече майки, татковци, баби и дядовци се надяват новата година да им донесе здраве и сполука в семейството.
И тази година Община Тервел, Читалище „Д. Дончев-Доктора“ и ОДК „Малкият принц“ ще допълнят коледната атмосфера в града с поредица от празнични прояви.
На 9 декември от 17,00 часа най-малките участници в ДФТА „Калинка Вълчева“ и балет „Каприз“ ще запалят светлините на коледната елха пред общината.
Децата от зодия Стрелец ще отпразнуват заедно рождените си дни на Коледен зодиак, който ОДК „Малкият принц“ организира на 11 декември от 15,00 часа в Кафе- бар „Театъра“.
На 18 декември от 18.00 часа в зрителната зала на читалището самодейните състави при НЧ „Димитър Дончев – Доктора“ ще ни представят своята коледна програма.
Празничен поздрав за всички ще поднесат на 22 декември от 17,30 часа в зрителната зала на читалището най- малките таланти на града от трите детски градини, школите на ДФТА „Калинка Вълчева“, Балет „Каприз“ и Вокална студия „Тервел“.
Коледно тържество ще има тази година в Медицинския център, във всички детски градини и детската ясла.Читалищата в селата също участват в празничната атмосфера.
Със свои изделия ще ни изненадат домуващите в ДСХ „Радост“ с. Полковник Савово - ще бъде организиран коледен базар във фоайето на читалището в часовете преди концертите на 18 и 22 декември.
По традиция коледарските групи ще получат благослов в 17,30 часа в Храм „Св. Георги Победоносец“, който ще занесат в домовете на хората, които ще посетят.
Малко след настъпването на Новата 2015 г., в 00,30 часа на площада пред Общината, Кметът Живко Георгиев ще вдигне наздравица и ще отправи своя поздрав към тервелчани. 2015 година ще бъде юбилейна за града. С поредица от прояви ще бъдат отбелязани 55- годишнината от обявяването на Тервел за град, 40 години Дни на културата, 55 години от провеждането на първия Добруджански събор, 75 години от подписването на Крайовската спогодба, 130 години от Съединението на България и 135 години от рождението на Йордан Йовков.

Публикувано на 01 Dec 2014