"ДОБРУДЖАНСКА ОГЪРЛИЦА" СЪС САМОСТОЯТЕЛЕН КОНЦЕРТ

"ДОБРУДЖАНСКА ОГЪРЛИЦА" СЪС САМОСТОЯТЕЛЕН КОНЦЕРТ
Поклон към дамите,които съчетават трудното женско ежедневие с любовта си към хубавата българска песен

Топлата вечер на 13 юни събра любителите на красивите автентични добруджански народни песни и танци. Своята самостоятелна програма пред публиката представиха ръководените от Радка Адамова фолклорни формации при НЧ „Димитър Дончев – Доктора-1893“ - Танцово-певческа група „Добруджанска огърлица“ и Младежката мъжка певческа група.

Неусетно за публиката се изниза програмата от час и половина. Една след друга се редуваха патриотични и хумористични песни. Хубавите добруджански напеви бяха придружени от традиционните стъпки на данеца, сборенката, ръченицата, бръсни цървула.
За първи път в самостоятелния концерт се включи и формацията на младежите певци. Изненада за публиката бе соловата песен на Марин Димов, сега ученик в СОУ „Климент Охридски“ Добрич; квартетът Иванка Панайотова, Петър Добрев, Светлин Марков, Радка Адамова, както и хумореската, представена от певицата с актьорски заложби Калинка Рикова.
В концертната програма се представи и народния оркестър в състав Светлин Марков, Петър Добрев, Недко Гочев, Николай Иванов, както и танцьорите от ДФТА „Калинка Вълчева“.
Специален поздрав за ръководителката на групите отправиха Председателят на читалището Невена Денева и възпитаниците на Радка Адамова по повод на 60- годишния й юбилей.
На финала изпълнителите получиха поздравителен адрес и цветя от Кмета на Община Тервел инж. Живко Георгиев, както и цветя от читалищата и фолклорните групи от Безмер, Нова Камена и НЧ „Димитър Дончев-Доктора-1893“.

Публикувано на 15 Jun 2014