ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ: „НАШЕ ЛЯТО“ ЗА ЕДИНАДЕСЕТИ ПЪТ В ТЕРВЕЛ

Утвърдилата се като привлекателна за децата и юношите общинска ваканционна програма и през тази година предлага атрактивни занимания през месеците юли и август. Чрез „Наше лято“ Община Тервел цели да предостави на малките, големите и още по-големите деца такава организация на дейноститепрез свободното им време, че докато се забавляват, да научават и много нови неща.

Проявите са открити за деца от 6 до 18 години, както за тервелчани, така и за тези, които са на гости на своите близки. Откриването на „Наше лято“ ще се състои на 01.07.2014 г. от 10:00 часа до фонтаните, а при дъждовно време- в Кафе- театъра. За удобство на деца и родители, тематичните мероприятия са насрочени за всеки вторник и четвъртък от седмицата, а по специално изготвен график участниците ще могат да плуват в басейна на ЦДГ „Здравец“ гр. Тервел всяка седмица.

За единадесети пореден път през лятото децата ще могат да изявяват своите дарби на художници, певци, танцьори и дори актьори. Художниците ще рисуват на асфалт в Градския парк на 17.07.2014 г. Певците ще пеят на караоке-купон, а танцьорите ще покажат уменията си в Деня на таланта в барчето на общината на 10.07.2014 г. от16:00 часа. За любителите на спорта ще се проведат състезания по управление на ролери- на 3 юли, по майсторско колоездене- на 8 юли, по футбол- на 31 юли. Гост на 22 юли ще бъде световният шампион по спортна аеробика Мариян Колев, който ще проведе занимание с децата и ще разговаря с тях. Участниците в програма „Наше лято“ ще гостуват на полицаите, пожарникарите, библиотекарите, които ще ги запознаят със своите професии.Рождениците ще бъдат поздравени в добре познатото Детско шоу „Зодиак“ на 14 август от 16:00 ч. в Кафе-театъра. Градският площад ще бъде завладян от децата на 5 август, когато ще се състои „Парад на хвърчилата“.

За пръв път тази година пикникът, организиран за децата, ще бъде в с. Полковник Савово, където в разсадника на Община Тервел те ще имат възможност да научат за различни декоративни растения, да се занимават с цветарство, билкарство и да засадят своите цветни лехички.

Новост е и въвеждането на занимания по куклен театър. Актьорите ще могат да играят с кукли-петрушки и да се подготвят за представянето на куклена пиеса, която да се види в Заседателната зала на Община Тервел на 26.08.2014 г. от 17:00 часа. При интерес от страна на децата, заниманията по куклен театър могат да продължат и след края на ваканцията.

Най - чаканото събитие и традиционно най- посещавано от участниците в общинската ваканционна програма е детският карнавал, който ще се състои на 21.08.2014 г. от 17:00 часа до Градския фонтан. И тук присъства нов елемент в програма „Наше лято“. При подготовката на карнавала децата ще могат сами да изработват своите костюми, по график, с помощта на професионален шивач, и да обличат със своите модели кукли-манекени.

Фотографските си умения децата ще могат да представят на организирана изложба на открито под наслов“ Победи опасността“. А конкретната тема на фотоизложбата е „Опасните места за игра в гр. Тервел“. С творбите си децата ще могат да участват и ворганизираната от Държавната агенция за закрила на детето Кампания „Детската безопасност-споделена отговорност и грижа“, в обявения фотоконкурс „Победи опасността“, чийто краен срок за представяне на снимките, е 1 септември.
За най- редовните участници във ваканционна програма „Наше лято“ ще има поощрителна награда- екскурзия по маршрут Тервел- Шабла- Дуранкулак, която ще се проведе на 28.08.2014 г.

Децата и родителите им могат да бъдат спокойни, защото дейностите по Общинската програма ще бъдат ръководени от педагози от ОДК „Малкият принц“ с доказан опит. Партньори в осъществяването на някои от мероприятията ще бъдатслужители от общинска администрация , членове на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, инспектор от Детска Педагогическа стая , служители от РУ „Полиция“, РС „ППБЗН“, читалищни дейци, учители.

Графикът за дейностите по общинска ваканционна програма „Наше лято“ е публикуван на сайта на Община Тервел: www.tervel.bg.

Публикувано на 12 Jun 2014