ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ: ВИПУСК 2014 НАПУСНА ДВЕТЕ СРЕДНИ УЧИЛИЩА В ТЕРВЕЛ

Денят на абитуриента за зрелостниците от ПГТО „Дочо Михайлов“ и СОУ „Йордан Йовков“ в Тервел отново събра в себе си много емоции – от сбогуването с досегашния живот, от очакванията и мечтите за бъдещето, от силата и вярата в себе си за младите хора и в същото време – от многото пожелания, съвети и напътствия от вече бившите учители и приятели за цял живот – класните ръководители и учители, от възхищенията в погледите на приятелите, родителите и близките.


66 млади момичета и момчета от двете училища завършват средно образование тази година. През последните четири години техни класни наставници бяха г-жа Пенка Стратиева в СОУ, г-жа Гюлджихан Ахмедова и г-н Румен Манов в ПГТО. Поздравите и пожеланията бяха отправени към всички абитуриенти, но по традиция на този ден директорите на училищата и кметския екип награждават онези, които са положили най- много труд в училищната си подготовка. От професионалната гимназия това са Димона Росенова, Павлин Колев, Пламена Красимирова, Айкут Октай, Славка Николова, Джелил Ведат и Венелин Георгиев. Златни медали за пълен отличен успех през четирите години на обучение в СОУ „Йордан Йовков“ получиха зрелостниците Габриела Росенова и Нора Светлозарова. Останалите отличници на випуска в гимназията са Рени Илиянова, Геновева Димитрова, Николай Ивелинов, Радка Илиева, Ирина Илиянова и Женя Живкова. Участниците в различните школи и формации получиха подаръци от своите ръководители.
Абитуриентите бяха изпратени с мили тържества, в които се редуваха поздрави, пожелания и комични скечове, подготвени от учениците от единадесети клас във всяко от двете училища.Така сред усмивки, сълзи , музика, смях и танци те престанаха да бъдат ученици . На 23 май ще бъде балната им вечер, след което младите хора трябва да се подготвят за дипломирането си и кандидатстване във висши училища и колежи.

Публикувано на 19 May 2014