Notice: Undefined index: go in /home/tervel/www/root/news.php on line 17
 ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ: НАЙ-ХУБАВОТО НЕЩО, КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ В ЕДИН ГРАД - МЛАДИ ХОРА ДА УСТРОЙВАТ БИЗНЕСА СИ В НЕГО

"Заповядайте на наздравица за любовта с Мария и Иван Иванови".

Под това мото премина празникът Трифон Зарезан за най-големия производител на вино в община Тервел.Когато през 2005 г. младият компютърен специалист напуска столицата и се завръща в родния град, не предполага какъв път ще се наложи да извърви. Път, който тръгва от идеята да кандидатства по програма „Развитие на селските райони“ и да получи одобрение на проект „Изграждане на лозов масив“ от 150 декара, засят с непопулярните за нашия район сортове „шардоне“ и „мерло“. Път на трудности и грижи, на надежди и притеснения, обичайни за всеки земеделски производител. Път, който даде добри плодове и възможност да изгради своя фирма и осигури работни места за трима работници и временна работа за повече от 50 души през различните етапи на изграждане и подръжка на лозето, на последвалата сезонна работа.

Есента на 2013 г. бе благодатна за Иван Иванов. Бъчвите преливаха от гроздов сок, а виното трябваше да има свой дом. Така се роди новата идея – да изгради „Винарна занаятчийница“ – специализиран магазин за продажба на произведеното от Иван и работниците му вино. Магазинът бе открит и осветен на 14 февруари. И както е по традиция - да дадат своята благословия на празника на семейство Иванови дойдоха кметът на община Тервел – инж. Живко Георгиев и зам. кмета Дияна Илиева, близки, приятели, работници, съседи, ученици от Клуба за автентичен фолклор към СОУ „Й. Йовков“. С литургия, с освещаване на виното и хляба, на иконата на св. Трифон, с песни и хора, с наздравица за празника магазинът отвори вратите си за тервелчани. Тук те ще могат да купуват не само от произведените от лозето на Иван Иванов бяло и червено вино, но и вина, бутилирани в най-известните винарни от цяла България.

На дневен ред пред лозаря е реализирането на пореден проект – „Засаждане на нови непопулярни сортове грозде“ и това е част от дейността на Иван по Национална програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор в частта й по мярка за преструктуриране на винени лозя.

И отново да кажем - няма нищо по-добро от това млади хора да правят бизнес и да живеят там, където са се родили. А за да се чувстват те добре в града си , трябва да им помогнем и ние, техните съграждани - с добри мисли, благи думи, искрени пожелания за успех и готовност за помощ !

Публикувано на 17 Feb 2014