ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ: КРАСИВ И УСПЕШЕН ЗАВЪРШЕК НА ГОДИНАТА ЗА ДЕТСКИЯ ТАНЦОВ АНСАМБЪЛ "КАЛИНКА ВЪЛЧЕВА"

Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3

Месец май, белязан от матури, абитуриентски трепети и изпити е месец, в който децата представят пред родители и близки уменията , които са придобили през учебната година.

Танцьори,художници,любители на словото, актьори, спортисти - всички участват в конкурси, програми, концерти, кросове,турнири.Всеки според възможностите , усилията и амбициите.

Децата от Детския фолклорен танцов ансамбъл "Калинка Вълчева" се трудиха упорито през цялата година и сега им предстои нейният вълнуващ финал. Изявите им през май и юни увенчават огромните усилия и упоритост на малчуганите, на младата им ръководителка Нели Денева и на нейната всеотдайна помощничка Елена Енчева.

В края на май нашият ансамбъл грабна наградите от XII национален конкурс за сюжетни и тематични танци "Децата на България танцуват", който се организира от Община Разград.

Ансамбълът получи наградата за изпълнение , а на Нурай Хабиб бе присъдена учредената през тази година награда на името на основателя на конкурса Косьо Рангелов. По този повод разградските медии отбелязаха "... Заслужи я най-атрактивният танцьор. Осемгодишният Нурай Хабиб – възпитаник на школата на Нели Денева, бе искрено изненадан, че получи персонална награда, но пък два часа преди това показа не само на двамата батковци с него на сцената в камерния танц „Игра на конче“, но и на всички в залата, как се играе добруджански ръченик. "

Работата на ансамбъла продължава с подготовка на традиционния годишен концерт, а в края на м.юни малките танцьори ще отпътуват за Полша, за да участват в международен фолклорен фестивал. Двете събития ще отразим за нашите съграждани на страниците на общинския вестник.

Обществеността подкрепя работата на ансамбъла, подобаващо отношение към младите танцьори има и Общината. Освен финансирането на пътуването до Полша, тя зарадва танцьорите преди важните за тях изяви с нови носии.

Костюмите са изработени в Пловдив от ЕТ "Българско везмо" и се отличават с богато орнаментиране и майсторска изработка. В тазгодишните изяви младежите ще красят сцените с новите си тракийски мъжки и женски носии. За разширяване на дейността на ансамбъла са доставени и сценични костюми за поставяне на танц " Руски цигански романс", който танцьорите ще разучават през следващата година.

Публикувано на 07 Jun 2013