ТЕРВЕЛ ПОСРЕЩНА ГОСТИ ОТ ВИЕТНАМВ навечерието на празникът на славянската писменост и на българската просвета и култура Кметът на Община Тервел инж. Живко Георгиев посрещна част от националния отбор на Виетнам по спортна аеробика. Треньор на екзотичните състезатели е почетния гражданин на Тервел – световният шампион по аеробика от 2004 година Мариян Колев, който от 6 години е свързал професионалната си кариера с развитието на спорта в далечната азиатска държава.

Младите спортисти пристигнаха в нашия град след края на Световната купа по спортна аеробика, която се проведе в Боровец на 18 и 19 май, където Дон Ву, Тхи Ха Тран и Ан Нгуен завоюваха два златни медала при двойките и при тройките. Освен това тримата получиха купа за водачи на световната ранглиста по аеробика след края на сезона.

По време на тридневния си престой в Тервел виетнамските състезатели намериха много нови приятели, след което имаха възможност да видят и част от красотите на България като посетиха Деветашката пещера, Крушунските водопади, Курортният комплекс Албена, град Добрич, посетиха Рилския манастир и Рупите.

Публикувано на 07 Jun 2013