Ученици премериха сили в традиционния крос „Хан Тервел”На 29 май алеите на градския парк се оживиха от участници и почитатели на леката атлетика по време на провеждането на традиционния крос „Хан Тервел“.

Кросът се провежда за девета поредна година, благодарение на партньорството между Община Тервел и Спортен клуб „Атлетик” гр. Тервел с треньор Начо Петров. Участниците тази година не се изплашиха от променливото време и се втурнаха в оспорвана надпревара.

Госпожа Стефка Костадинова - Зам. Председател на Общински съвет - гр. Тервел откри деветия сезон на възстановения през 2009 година общински ученически крос „Хан Тервел” с топли думи към всички присъстващи и поощри педагогическите кадри, който се ангажират с подготовката на децата, продължават напред, поощрявани от желанието на младите да спортуват и да участват в спортни състезания.

В Градския парк се събраха много деца, млади почитатели на спорта и най-вече на леката атлетика от СОУ „Йордан Йовков“ гр. Тервел, ПГТО „Дочо Михайлов“, ОУ „Д-р Петър Берон“ с. Коларци, ОУ „Христо Ботев“ с. Зърнево и ОУ „Отец Паисий“ с. Нова Камена. 97 деца на възраст от 11 до 18 –години премериха сили в различни дисциплини. Родените 2000/2001 год. момичета и момчета се състезаваха на 300 м., момичетата родени през 1999 г. пробягаха разстоянието от 400 м., а момчетата родени през същата година – 600 м. Родените през 1998 г. се състезаваха на 400 м, а момчетата- на 600 м. Девойките младша и старша възраст също пробягаха по 400 м, а юношите младша и старша възраст – съответно по 800 метра.

Медали получиха всички отличени по възрастови групи от І-во, ІІ-ро и ІІІ-то място, а IV, V и VI – предметни награди. За всички участници получиха шапка с трикольор и надпис България. Награждаването се извърши от Севдалина Колева – Директор на дирекция „Образование, култура и младежки дейности“ в Община Тервел.

Следващото спортно предизвикателство за учениците е междуучилищния футболен турнир, който ще се проведе в началото на месец юни.

Публикувано на 07 Jun 2013