ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ: ЗАПОЧНА ПОЗЛАТЯВАНЕТО НА КУПОЛИТЕ НА ХРАМ “СВ.ВМЧК.ГЕОРГИ ПОБЕДОНОСЕЦ”Начинанието е посветено на вторият храмов празник , който ще посрещнем тази година на Гергьовден. Целта е всяка година храмът да придобива по нещо ново и така стъпка по стъпка, да трупа своята история и да пази мястото си в сърцата и бита на хората, които живеят в общината. 3. титанов антикорозионен слой, напълно резистентен на атмосферни въздействия.

За да се гарантира чистота на основата,върху която се поставят титановите шиндли ( малки парченца позлатен метал, които се застъпват при монтажа и създават ефекта на шаранови люспи), всички видове покривни метали трябва да бъдат отстранени. В противен случай възниква опасност от химични реакции между металите, които могат да опорочат позлатяването. По тази причина се демонтират и предават за съхранение ламаринените листове, с които при градежа бяха обшити двата купола.

Изпълнителите гарантират запазване на цвета на покритието за период от 50 години. Да си пожелаем здраве и живот, за да се уверим в техните гаранции.

Публикувано на 03 Mar 2013