СИЛНО НАЧАЛО ЗА СЕЗОНА НА ЛК „АТЛЕТИК“ ГРАД ТЕРВЕЛ

Септември месец поставя началото на състезанията от националния спортен календар. Лекоатлетите от ЛК „Атлетик“ гр. Тервел с треньор Начо Петров финишираха успешно още на първите спортни прояви.

На 15 септември в град Койнаре се проведе ХХ- ти юбилеен международен пробег „Митето“. В групата на 14/15- годишните, които се състезаваха на 2100 метра, на първо място се класира Нягол Тодоров.

На 22 септември в град Карнобат се проведе традиционният крос „Карнобат“. В него участваха състезатели на клубове от цялата страна. При 12-13- годишните момчета на 1000 метра на първо място се класира Енгин Васви, състезател на Клуба от гр. Тервел. В групата на 14-15- годишните, които пробягаха 2000 метра, пръв финишира Нягол Тодоров, а при юношите старша възраст на 4000 метра второто място зае Йозджан Шенол, също състезател на КЛ „Атлетик“ в Тервел.

С победа за Нягол Тодоров приключи още едно състезание – традиционният лекоатлетически пробег „Добруджа“, посветен на Деня на Добрич 25 септември. Той зае първото място в категорията 900 метра за момчета до 16 години.

Публикувано на 01 Oct 2012