ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ: ПРЕРАЗКАЗАНО ЛИЧНО ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА МАЖОРЕТНИ ТАНЦИ В УНГАРИЯОт 29.06. до 01.07.2012 г. в гр.Сиофок Република Унгария се проведе Европа Гранд При на Международната асоциация за мажоретни танци. Участваха 7 държави от общо 10 членки на Асоциацията с около 700 състезатели , участващи в десетки отбори . България участва с 3 отбора от градовете Тервел, Нови Пазар и Карнобат.

Държави участнички , които представиха свои отбори бяхя Чехия, Унгария, Полша, Словения, Украйна, Беларус,България.

Спортната надпревара беше оспорвана, защото след миналогодишното представяне в Хърватска, отново се срещнахме с водещите европейски отбори в мажоретните танци. Горещото и уморително време, 40- градусовите температури не сломиха спортния дух и желанието за достойно представяне на трите български отбора.

Трудът на момичетата от Мажоретен Състав „Каприз” при ОДК гр.Тервел бе увенчан с класирането им в призовата шестица на международните и национални състезания - Първо място и купа Европа Гранд При 2012 г. в категория помпон, възрастова група сеньори.

Ето и останалите класирания: Пето място – дует помпон Виктория Тошкова и Габриела Росенова, Пето място – дует батон Виктория Тошкова и Габриела Росенова, Шесто място – соло помпон Моника Иванова - възрастова група кадети.

За трите момичета от тази възрастова група (кадети) – Андрея Стоянова, Николета Ненова и Моника Иванова, това бе първото европейско състезание, на което те се представиха достойно.

В конкурса за Мис мажоретка, на който жури бяха млади спортисти от гр.Сиофок, двете подгласнички станаха българските момичета от отбора на Карнобат и Нели Тончева от отбора на гр.Тервел.

Участвахме в конкурса за рекордите на Гинес за най-много танцуващи мажоретки с предварително заучена комбинация от всички участници в състезанието.

Участието и пребиваването ни в гр.Сиофок бе вълнуващо, за което отново изказваме нашите най-големи благодарности на Община Тервел и кметския екип, с подкрепата на които стана възможно нашето участие.

Живка Ненова - ръководител

Публикувано на 13 Jul 2012