„ДОБРУДЖАНСКА ОГЪРЛИЦА“ СЪС ЗЛАТЕН МЕДАЛ ОТ ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛНа 30 юни 2012 г. съставите при НЧ „Димитър Дончев-Доктора-1893“ гр. Тервел участваха във Фолклорния фестивал „Песни и танци от слънчева Добруджа“.

Конкурсната програма на фестивала бе открита от Кмета на Община Добричка и председател на организационния комитет Петко Петков. Проведе се на пет естради в покрайнините на село Дебрене, на всяка от които участниците се оценяваха от професионално жури по шестобалната система. За разлика от други конкурси, тук участници са само читалищни и училищни колективи. Танцово-певческата група и Школата за народно пеене с ръководител Радка Адамова се състезава с участници от общините Добричка, Търговище, Нови пазар, музикалното училище във Варна, СОУ „Св. Климент Охридски“ гр. Добрич.

Отличното представяне на двата тервелски състава предизвика аплодисментите на журита и на публиката, за което бяха оценени по достойнство – златен медал и парична награда за певците от „Добруджанска огърлица“ и „Добруджански славейчета“, грамота за участие и парична награда за соловото изпълнение на Марин Димов. 25 –те изпълнители и Народния оркестър от Тервел успяха да насочат погледите и вниманието на останалите участници и многобройната публика, които се спряха да се насладят на красотата на нашите изпълнения.

Благодаря на Кмета на Община Тервел за финансовата подкрепа, благодаря на всички участници. Желая на всички здраве, щастлива лятна почивка и наесен с нова песен в Читалище „Димитър Дончев“!

Радка Адамова – ръководител на групата

Публикувано на 13 Jul 2012