БЪЛГАРИЯ И УКРАЙНА – БЛИЗКИ И ДАЛЕЧНИ


В края на месец май по покана на Кмета на украинския град Александрия и във връзка с Празника на града и 265-годишнината от основаването му, почетни гости на украинския град бяха ДФТА „Калинка Вълчева“ с гл. худ. ръководител Нели Динкова и заместник председателят на Общински съвет Тервел Стефка Костадинова.

Специалният поздравителен адрес и подаръци от Кмета на Община Тервел за колегата му Степан Цапюк бяха поднесени от г-жа Костадинова на грандиозен концерт пред няколкохилядна публика. В програмата участваха най-добрите столични състави, а гостите от България бяха гости на централната ВИП ложа.

Освен богатата културна програма, домакините от Украйна организираха два концерта на нашия ансамбъл, в който участваха и местни изпълнители. Първият от концертите бе в единия от културните домове в града, а другият – в близкото село Димитрово, кръстено на Георги Димитров. Оказа се, че в него живеят над 5000 човека, част от които изселници от България.

Дните на гостуването се изнизаха бързо, но споменът от приятелската визита ще остане дълго в сърцата на децата. Изключителното братско посрещане от страна на украинците е гаранция, че тази среща между градовете Александрия - Украйна и Тервел - България няма да е последна.

Разходите по транспорта на децата от град Тервел се осъществи с финансовата подкрепа на Община Тервел.

Публикувано на 19 Jun 2012