3 МАРТ – НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Тази година се навършват 134 години от Освобождението на България.
Празничният концерт, организиран от Община Тервел, ще се състои на 02 март от 18,00 часа в зрителната зала на НЧ „Димитър Дончев-Доктора“ гр. Тервел.

  Гости на града ще бъдат артистите от Фолклорния ансамбъл на академичния танцов театър при Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“. Творческият екип на формацията, съставен от преподаватели и студенти, имат амбицията да популяризират най-добрите постижения на българската национална хореография в областта на българските сценични фолклорни танци и модерните танцови жанрове; с творческата си продукция да отразяват съвременните тенденции в развитието на танцовото изкуство.

  На тервелска сцена ще видим феерия от танци, музика и цветове. Един спектакъл, който обединява най-добрите образци на българския фолклор от Добруджа, Тракия, Мизия, Шоплука и Пиринска Македония. Един час, през който девойките демонстрират красота и изящество в играта, а мъжете - майсторство, сила и волеви темперамент. В програмата ще бъдат показани танците: „Камчийски танци”, „На сватба”, „Варненски танц”, „Хайдутин и мома”, „Шопски танци”, „Средногорки”, „Кокоревски ергени”, „Дилбер Севда”, „Северняшки танц”, както и песни в изпълнение на солисти –певци.

Хореографи Ивайло Иванов и Мария Кърджиева.
Директор и художествен ръководител проф. Петър Ангелов.
2 МАРТ 2012 г.
18,00 ЧАСА


В ЧИТАЛИЩЕТО
ВХОД: СВОБОДЕН
Публикувано на 17 Feb 2012