Notice: Undefined index: go in /home/tervel/www/root/news.php on line 17
 МОЖЕМ ДА ГЛАСУВАМЕ И БЕЗ ЛИЧНА КАРТА – В КАКВИ СЛУЧАИ ТОВА Е ВЪЗМОЖНО

Ще бъде дадена възможност на гражданите, които нямат издадена лична карта или не притежават лична карта поради изгубване, открадване, повреда, унищожаване или с изтекъл срок, да упражнят правото си на глас на предстоящите Местни и Президентски избори.

За удостоверения гражданите лично подават искане от 17 октомври до 15.00 ч. на 23 октомври т.г. в Областна дирекция на МВР Добрич или Районните полицейски управления (ВКЛЮЧИТЕЛНО И В РПУ ТЕРВЕЛ) , като между 15.00 и 17.00 ч. в изборния ден /23 октомври/ това може да се направи само в Областната дирекция в Добрич.

Удостоверенията за гласуване се издават при подаване на заявлението по постоянен адрес за нова лична карта в съответното РПУ (Тервел или Добрич). Удостоверения за обявен постоянен и настоящ адрес се предоставят от общинската администрация ( в случая за гласоподавателите от община Тервел – в гр.Тервел) .

Звеното „Български документи за самоличност" към Областна дирекция на МВР Добрич ще функционира с увеличено натоварване до 21 октомври и на пълен работен ден - на 22 и 23 октомври, съобщават оттам. Документите на подалите вече заявление ще бъдат подготвени ускорено, или ще им бъде предоставено удостоверение, с което да гласуват, ако липсва възможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 21 октомври.

Удостоверението за гласуване се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно до приключване на изборния ден, поясняват от полицията.

Публикувано на 10 Oct 2011