ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ: ПРАЗНИЦИТЕ ПРЕЗ МАРТ – ВРЕМЕ ЗА РАЗМИСЪЛ, НЕЖНОСТ, ЕМОЦИИ, НОВО НАЧАЛО

Месец март е зареден с много очаквания .
Ярката бяло-червена свежест на стотици мартеници и светнали детски очички , които се отразяват в умилените лица на родители, учители, баби и дядовци и правят пожеланията за здраве истински и чисти са посланието на уникалния български празник „Баба Марта” .
Познатото и всеки път силно чувство за преклонение пред хората, загинали за правото на вяра и свобода на всички нас, които днес живеем, бележат светостта на Националния Празник Трети Март.
Изконната връзка с езическото начало , със стремежа за съхранение на рода и живота на всеки дошъл на този свят се отразяват в християнския празник „Сирни заговезни”.
Нуждата да се отдаде специално внимание на жената - единствената, тази която подкрепя всеки стремящ се към своите мечти мъж, несравнимата за децата майка, домакинята без която домът не е уютен - прави традицията на Осми март вълнуваща и желана.
Очаквания край на дългата и мрачна зима в един от най-студените райони на страната, в който живеем е станал повод за хубавия празник „Първа пролет”.
Низ от празници сред море от делници. Как тервелчани преминават през хубавия предпролетен март – прочетете тук.

Публикувано на 08 Mar 2011